OnePlus 5T får officiellt Android 8.0 Oreo

0 Shares

android-oreo-maskot

OnePlus startade idag lanseringen av OxygenOS 5.0.2, som äntligen ger Android 8.0 Oreo till sin senaste flaggskeppsmördare, OnePlus 5T. Denna version lägger också till ett par ändringar i användargränssnittet och uppdaterar ett antal inbyggda appar.

Den officiella Android 8.0 Oreo-utgåvan landar nästan en månad efter att OnePlus introducerade den första offentliga betaversionen. Med tanke på karaktären av sådana stora förändringar under huven kommer den att nå ett begränsat antal OnePlus 5T-användare på dag ett, med en bredare lansering som ska börja de närmaste dagarna.

Övergången till Android 8.0 Oreo har inte resulterat i en hel del synliga förändringar. Som OnePlus noterar på sitt forum är det viktigaste som användarna bör märka den nydesignade panelen Snabbinställningar.

Men när du går igenom Inställningar kommer du också att märka några ändringar i menyerna där. Till exempel är alternativen för Wi-Fi-nätverk längst ner på sidan, under listan över nätverk.

I batteri sitter en stor batteriikon i den övre delen av menyn, bredvid en batteriprocent och beräknad återstående tid. Den sista fulla laddningen visas också där, men i mitt fall är tiden avstängd – den visar drifttiden sedan senaste omstart istället. Du kommer också att se en skärmtid sedan den senaste laddningen, som igen är avstängd – jag har siffran sedan den senaste omstarten rapporterades.

OxygenOS 5.0.2 ger också massor av buggfixar och förbättringar och uppgraderar säkerhets patchnivån till december. OnePlus noterar att det finns en CPU-patch applicerad, nämligen CVE-2017-13218.

När det gäller apparna finns det uppdateringar för Launcher, Gallery, Weather och File Manager. Jag har inte märkt några större förändringar där på den korta tiden jag har använt OxygenOS 5.0.2, men det finns en liten skillnad i startprogrammet som fångade mitt öga. För vissa appar, som Google Photos, LinkedIn och YouTube, får du en vit skivbakgrund.

Om du har en OnePlus 5T och vill få OxygenOS 5.0.2 just nu finns det ett sätt att utlösa uppdateringen, och det är att använda en VPN-app med en kanadabaserad server. Opera VPN fungerar bra för detta. När anslutningen har upprättats kan du inaktivera VPN och fortsätta nedladdningen via ditt föredragna (Wi-Fi eller mobilnät).

Bildkredit: Asif Islam / Shutterstock

0 Shares