OnePlus är större än Samsung i Indien – åh, och OnePlus 3 / 3T-ägare överallt får Android P

0 Shares

OnePlus 6 och box

OnePlus fortsätter att gå från styrka till styrka, och ingenstans är detta sannare än i Indien. Ny analys visar att företaget nu är större än Samsung i regionen på smarttelefonmarknaden.

Företaget är nu marknadsledande i Indien – en ganska prestation med tanke på att OnePlus bara började delta i det för fyra sedan. Uppgången till första platsen hjälpte till med framgången med OnePlus 6, men det hjälpte också av det faktum att företaget inte överger sina användare när det gäller programuppdateringar. I separata nyheter har det avslöjats att både OnePlus 3 och OnePlus 3T kommer att få Android P – hoppa över Android 8.1 Oreo helt.

Se även:

OnePlus hade tidigare sagt att ägare av 3 och 3T-telefonerna kunde förvänta sig att ta emot Oreo någon gång i framtiden, men nu har dessa planer ändrats. Även om det inte är någon överraskning att OnePlus 6, 5T och 5 kommer att få Android P först, har företaget nu åtagit sig att föra det till sina äldre telefoner också – även om ingen särskild tidsskala ännu har avslöjats.

I ett meddelande publicerat på OnePlus-forumen gjorde företaget överraskningsmeddelandet:

Inklusive våra kameraförbättringar och den senaste Android-säkerhetsuppdateringen släpptes OxygenOS 5.0.4-uppdateringen för OnePlus 3 och 3T över hela världen förra veckan. Sedan den lanserades har vi lyssnat på frågor om vår nästa stora uppdatering för OnePlus 3 och 3T. Efter interna diskussioner och utvärdering har vi beslutat att fokusera våra utvecklingsresurser på Android P-projektet istället för att uppgradera enheten till Android 8.1, så att vi kan erbjuda mer spännande funktioner och förbättringar för våra OnePlus 3- och 3T-användare.

Under de senaste månaderna har vi arbetat nära Google med Android P Beta-programmet. Tack vare allas deltagande och fortsatta feedback har framstegen vi gjort tillsammans påskyndats kraftigt. Android P-uppdateringen kommer att finnas tillgänglig på OnePlus 6, OnePlus 5 / T och OnePlus 3 / 3T, i denna ordning. Vi kommer att hålla er alla uppdaterade de närmaste månaderna.

Nyheten mottogs glatt av kunder, som inte hade förväntat sig att se Android P om de inte valde att köpa en nyare telefon. Men medan kunder firar en överraskande operativsystemuppgradering har OnePlus sin egen anledning att fira.

Counterpoint Researchs senaste rapport om smartphone-marknaden visar att OnePlus har lyckats fånga 40 procent av premium-smarttelefonmarknaden i Indien. Som jämförelse har Samsung nu en andel på 34 procent och Apple bara 14 procent. Premium-smartphones klassas som de som kostar över 30 000 £ och det är en marknad som har dominerats av Samsung. Nu har framgången med OnePlus 6 drivit den relativa nykomlingen till första plats – OnePlus 6 är nummer ett med en andel på 30 procent, följt av Samsung S9 Plus med en andel på 12 procent, och OnePlus 5 ligger på tredje plats med en andel på 10 procent.

Rapporten innehåller följande sammanfattning för att förklara de förändrade siffrorna:

De topp tre märken Samsung, OnePlus och Apple bidrog till 88% av den totala premien jämfört med 95% för en fjärdedel sedan. Detta beror på att nya spelare kommer in i det segment som leds av Huawei (P20), Vivo (X21), Nokia HMD (Nokia 8 Sirocco) och LG (V30 Plus)

OnePlus ledde premium-smarttelefonsegmentet för första gången någonsin i Indien, fånga 40% av marknaden driven av registrera transporter av sin OnePlus 6 jämfört med dess tidigare flaggskepp.

OnePlus var också det snabbast växande varumärket i premiumsegmentet (+ 446%) medan leveranser för Apple och Samsung minskade jämfört med året innan.

OnePlus ökar nu sina försäljningsställen genom att lansera sina offline- och exklusiva butiker i viktiga städer. Detta gör det möjligt för varumärket att nå ut till en större användarbas framöver, eftersom premiumsegmentmarknaden beräknas växa snabbare än den totala smarttelefonmarknaden i Indien för CY 2018 och därefter.

Samsung erhöll 34% av premiumsegmentet. Sändningarna minskade med 25% jämfört med samma kvartal föregående år på grund av minskade leveranser av S9 jämfört med S8 förra året. I alla fall, kampanjerna relaterade till S9-serien förblir starka vilket hjälpte till att driva försäljningen i både offline och online-kanaler under kvartalets slut för att effektivisera lagernivåerna.

Apples andel i premiumsegmentet nådde sitt lägsta 14% någonsin på grund av minskade leveranser till sin iPhone 8 och X-serie. Dessutom påverkade ökningen av importtull och avsaknad av lokal tillverkning dess prisstrategi i Indien. Apple vill också effektivisera sin kanalstruktur i Indien.

Bildkredit: Abhisheklegit / Shutterstock

0 Shares