OnePlus Concept One med försvinnande kameror presenteras vid CES 2020

0 Shares

Efter att ha retat enheten ett tag avslöjade OnePlus äntligen sin första koncepttelefon på tisdag, på CES 2020. Dubbad som OnePlus Concept One har enheten utvecklats i samarbete med den populära biltillverkaren McLaren. En av telefonens viktigaste höjdpunkter är dess försvinnande bakre kameror som använder färgförskjutande elektrokrom glasteknik. Detta gör att glaset kan ändra transparens och därmed dölja kamerorna under.

Till att börja med inspirerades denna funktion av McLaren’s 720S Spider sportbil som använder liknande elektrokromiskt material för sitt tak, vilket gör att den kan växla mellan tonade och transparenta tillstånd. Och enligt företagets påståenden tar det ungefär 0,7 sekunder att växla från helt svart till helt klart och avslöjar trippelkameramodulen.

OnePlus Concept One

När det gäller designen får OnePlus Concept One en läderfinish tillbaka, färgad i McLarens signatur Papaya Orange-nyans. Den har vertikalt inriktad trippel kameramodul i medianen, följt av aluminiumlegeringsram behandlad med guldfinish.

Från och med nu har OnePlus inte avslöjat mycket angående enhetens specifikationer. Och eftersom det är en koncepttelefon finns det ingen bekräftelse på företagets planer på att föra enheten på marknaden under den kommande tiden.

”Denna koncepttelefon är ett betydande experiment i framtida form av smartphones. OnePlus startade detta initiativ med målet att föra den “bördlösa” användarupplevelsen till nästa nivå. Den osynliga kameran står som en ny form av kameradesign, en som sparar användaren från kompromisserna med nuvarande kameralayouter. De bakre kameralinserna är dolda av det dynamiska elektrokroma glaset och blir bara synliga när kameran används. Den här optimala lösningen är vad OnePlus kallar “Electronic CMF” – ett nytt tillvägagångssätt inom industriell design “, säger Pete Lau, VD och grundare av OnePlus medan han pratade om enheten.

0 Shares