OnePlus Nord-granskning

0 Shares

OnePlus Nord gör ett bra jobb med att skaffa dig bra saker för mindre pengar i de flesta områden. Men kameran? Det finns några tecken på att det här är en nedre telefon här.

Det handlar dock mer om tendensen att klämma överkomliga telefoner fulla av kameror som inte lägger till så mycket. Det finns totalt fem kameror här, två fler än OnePlus 8. Lite konstigt, eller hur?

Två av de bakre OnePlus 8-kamerorna känns som fyllmedel. Det finns ett 2MP-makro som tar mycket dåliga ultra-närbilder och en 5MP djupassistent för bakgrundssuddighet Porträttläge. Men om OnePlus 8 inte behöver en särskild kamera för bakgrundssuddighet, varför gör Nord det? Det är fortfarande väldigt kräsent om vilka scener det kommer att suddas ut och förstör regelbundet motivets isolering.

Det finns dock goda nyheter. OnePlus Nords primära kamera är en 48MP Sony IMX586, samma som OnePlus 8. Och den har optisk bildstabilisering, som vanligtvis skulle klippas ut ur en telefon så här för att spara pengar.

I dagsljus liknar dess bilder mycket dyrare syster. Bildbehandling ser bara en antydan mjukare ut, handlar bort en liten bit texturdetalj samtidigt som det tar bort lite finkornigt bildbrus.

Vi ser samma typ av förändringar i OnePlus Nords Nightscape. Detta är OnePlus-läget för svagt ljus, vilket tar upp till några sekunder att fånga en bild, för mycket bättre resultat än vad du brukar se i en under- £ 400-telefon. Det gör underverk, men OnePlus 8 är lite bättre på att till exempel plocka ut pälsdetaljen i en mjuk leksak i ett mörkt skåp *. (* Inga pälsar skadades vid denna översyn.)

Och där OnePlus 8 kan plocka ut strukturen i en matta i ett svagt rum, tenderar Nord att förenkla det till en mysk. Med tanke på att de har samma grundläggande hårdvara, tyder det på att Nords bearbetningsalgoritmer antingen är lite ”snabbare”, nedskalade för att passa den lägre processorn. Eller att OnePlus helt enkelt har bytt till en renare stil som inte är rädd för att krossa några detaljer Ändå är OnePlus 8-metoden bättre.

OnePlus Nords primära kamera är lite sämre än OnePlus 8, men det finns verkligen inte mycket i den. OnePlus Nords ultrabreda kamera tar ett mer uppenbart steg ned, med den typ av grundläggande 8-megapixelsensor som vi ser mycket i mellantelefoner. Bilderna är mycket mjukare med mycket mindre utrymme att beskära utan att de verkar äventyras.

Men vet du vad? Sett med 0,6x standard ser de perfekt ut. Och eftersom ultrabredden också kan använda Nightscape-läge, kan OnePlus Nord till och med ta tagbara nattbilder med ett brett synfält. Som vanligt har OnePlus dock inte lagt mycket fokus på att zooma in. Det finns ingen zoomkamera. När du använder 2x-förinställningen kommer Nord-grödorna in i huvudkamerans vy. Men optisk zoom är en av funktionerna som ingen har lyckats göra särskilt bra i en prisvärd telefon.

OnePlus når lite längre med de främre kamerorna och placerar två selfielinser i stället för en. Det finns en standardvy och en bred, för när du behöver passa en massa vänner i ramen. Återigen matchar fina detaljer inte OnePlus 8 med någon av dessa vyer. Nord kan inte riktigt få dig att må dåligt med dina tjocka hudporer på samma sätt.

Självkvaliteten är dock helt bra. Den ultrahöga upplösningen 32MP selfie-kamera använder sannolikt också pixelbinning för att hålla dina bilder i svagt ljus klara, om de är mjuka. Det är där flera sensorpixlar lassoades tillsammans för bättre känslighet.

Det finns också en överraskning eller två för Nords video. Dess standardstabilisering är mycket bra för en “prisvärd” telefon, kanske hjälpt av den optiska bildstabiliseringen, och det finns ett separat superstabilt läge. Detta använder den extremt breda kameran, som utnyttjar massorna av oanvänt sensorutrymme för jämn rörelse. Som ett resultat minskar bildkvaliteten kraftigt, men det här är den typ av funktion som vi inte förväntar oss att se i en billigare telefon än.

De dåliga bitarna: den bakre kameran kan inte spela in 4K-video med 60 fps, bara 30 fps. Det här är lite tråkigt när den främre kameran kan skjuta 4K / 60. Stabilisering vid 4K / 30 är dock bra – en viktig vinst till priset.

0 Shares