Open source-mästare Microsoft tar Procmon till Linux

0 Shares

Historiskt sett var Microsoft en fiende till öppen källkod. Under senare år har dock Windows-tillverkaren blivit en allierad. Faktum är att under ledning av Satya Nadella kan man säga att Microsoft nu är en öppen källkodsmästare! Galen, eller hur?

Om du vill ha bevis, leta inte längre än Windows Subsystem for Linux. Jag menar, Linux är ganska mycket inne i Windows nu. För att inte tala om, Microsoft är en stor bidragsgivare till open source-projekt. Fan, Windows-tillverkaren köpte till och med GitHub! Och nu tar företaget saker ännu längre. Du förstår, Microsoft har portat Windows Procmon-verktyget till Linux.

LÄS OCH: Microsoft lanserar Project Freta för att upptäcka skadlig kod i Linux-kärnor

På den officiella GitHub-sidan för projektet förklarar Microsoft: “Procmon är en Linux-ombildning av det klassiska Procmon-verktyget från Sysinternals-verktygsserien för Windows. Procmon ger ett bekvämt och effektivt sätt för Linux-utvecklare att spåra syscall-aktiviteten på systemet.”

LÄS OCH: Microsofts Windows 10-antivirus är nu tillgängligt för Linux

Även om det inte är spännande för den genomsnittliga Linux-användaren (det är trots allt inte Office), kan åtkomst till Procmon visa sig vara mycket värdefull för utvecklare. Om du vill prova det själv kan du ta en .deb eller källkod här. Tänk på att det för närvarande bara är en “förhandsvisning” så att du kan stöta på buggar.

Fotokredit: carballo/ Shutterstock

0 Shares