OPPO A7 är nu officiellt! Levereras med vattenfall, SD450 och dubbla kameror

0 Shares

Den kinesiska smartphonegiganten OPPO har ytterligare utökat sin portfölj med lanseringen av den nya OPPO A7-smarttelefonen på flera asiatiska marknader, inklusive Kina, Sri Lanka och Nepal.

Det är ett nedtonat syskon av den Helio P60-drivna A7X som kom tillbaka i september. Enhetens viktigaste höjdpunkter är dess glansiga glasbaksida, vattendroppskåran och ett stort batteri.

När det gäller specifikationerna har OPPO A7 en 6,2-tums IPS LCD-skärm med HD + -upplösning på 720 × 1520 pixlar och ett bildförhållande på 19: 9. Det skyddas ytterligare av Corning Gorilla Glass medan det lilla vattendroppskäret på toppen hjälper till ett imponerande förhållande mellan skärm och kropp på 88,3%.

När vi går vidare packar den i Qualcomm Snapdragon 450 SoC i kombination med Adreno 506 GPU i sin kärna och levereras med 4 GB RAM och 64 GB intern lagring från Kina medan de andra regionerna också får en 3 GB RAM och 32 GB-modell. Observera att lagringen kan utökas ytterligare (upp till 256 GB) med den givna MicroSD-kortplatsen.

För fotografering får telefonen ett par dubbla kameror på baksidan inklusive en 13-megapixel primär sensor med f / 2.2-bländare med en bädd med en 2-megapixel sekundär sensor med en bländare på f / 2.4. Kameran spioneras för att kunna ta studiokvalitetsporträttbilder utsmyckade av AI-skönhetsteknik och använder också bildstabiliseringsteknik med flera bilder för att spela in levande videor. På framsidan har vi en 16-megapixel kameraenhet för selfies.

På programvarufronten kör Oppo A7 ColorOS 5.2 ovanpå Android 8.1 Oreo och drar sin juice från ett stort 4,230 mAh batteri. Anslutningsalternativ inklusive dubbla 4G VoLTE, Wi-Fi, Bluetooth v4.2, GPS / A-GPS, GLONASS, Micro-USB med OTG-stöd och ett 3,5 mm hörlursuttag ges ombord; följt av accelerometer, omgivande ljus, gyroskop och närhetssensorer. Den mäter 155,9 × 75,4 × 8,1 mm och väger 168 gram.

När du tittar noggrant får du veta att A7 inte är något annat än en ombyggd version av Realme 2 med några mindre förändringar här och där.

När det gäller prissättningen prissätts OPPO A7 till CNY 1 599 (ungefär Rs. 16 500) för den enda 4/64 GB-modellen i Kina medan den bär en etikett på 35 790 NPR (cirka 22 200 Rs) för 3/32 GB. variant i Nepal. Det kommer att säljas i färskpulver, Lake Light Green och Amber Gold färgalternativ med glansigt baksida, från och med 22 november på den kinesiska marknaden medan den senare regionen kommer att få bländande guld och glasyrblå färger med en texturerad bakpanel istället.

För närvarande har vi inga officiella formuleringar om den indiska tillgängligheten, men det spekuleras att OPPO kan lansera den den 22 november i landet. Håll dig uppdaterad.

0 Shares