Oppo att lansera nya telefoner under undermärket Realme

0 Shares

Oppos nya undermärke, Riktiga jag, är inriktat på att rikta budgetsegmentet i Indien. Den kinesiska tillverkaren kommer att låsa horn mot rival Xiaomi genom att lansera den första Realme-handenheten som exklusivt kommer att finnas tillgänglig på Amazon.

Den första smarttelefonen till Oppos nya undermärke heter Realme 1, som säljs från och med den 15 maj. Realme 1 presenteras som en smartphone riktad mot ungdomar i landet och kommer att innehålla ett brett utbud av enheter. Alla Realme-smartphones kommer att tillverkas i Indien i Oppos produktionslinje i landet. För att inte nämna, dessa enheter skulle också ha en “Made in India” -tagg.

”Idag letar unga konsumenter efter ett överkomligt prisalternativ utan att kompromissa med byggkvaliteten och enhetens prestanda. Realme-telefoner kommer att tillgodose behoven hos de unga och online-konsumenterna genom sin utsökta design, ledande specifikationer, banbrytande teknik och branschledande kvalitet, säger Madhav Seth, VD, Realme India

Ryktade specifikationer för handenheten gör nu också rundor på webben. Enligt Antutu och Geekbech 4 kommer Realme 1 att drivas av MediaTek Helio P60-chipset med 6 GB RAM-minne. Källor visar också att handenheten kommer att vara en ny version av Oppo A3. Därför kommer det sannolikt att ha en 6,2-tums Full HD-skärm med ett bildförhållande på 19: 9.

En läckt bild av handenheten gör också rundor på webben, vilket tyder på att handenheten ser ut som den nyligen lanserade Oppo A3 i Kina. Dessutom föreslår bilden att handenheten kommer med en enda lins primär tillsammans med en LED-blixt, en strömbrytare till höger och volymvippor till vänster. För att inte tala om, enheten skulle också ha en “Made in India” -tagg.

realme 1

Dessutom föreslår teasers på Amazon att handenheten kommer att ha en metallram samt en diamantskuren rygg för att ge den en förstklassig look och känsla. Amazon-listan avslöjar vidare att Realme-telefoner har genomgått 10 000 dropptester, 10 000 USB-tester och 1 100 000 knapptest. Dessutom noterar företaget också att Realme-användare kommer att ha tillgång till över 500 auktoriserade servicecenter i hela Indien och lovar en 1-timmars garanterad tjänst för sina smartphones.

När det gäller lanseringen bekräftar Amazon-listan att handenheten säljs från och med den 15 maj. Som sagt avslöjar listan inget om priset. Med tanke på det faktum att Oppos nya undermärke riktar sig mot varumärken som Xiaomi, Vivo och Moto i budgetområdet är det säkert att anta att den kommande Realme 1 kommer att prissättas till cirka 15 000 Rs.

0 Shares