Orange skärmdump bug tänder Windows 10 KB4512941 uppdatering

0 Shares

Windows 10-lådor

KB4512941-uppdateringen för Windows 10 har redan visat sig vara problematisk och orsakar problem med hög CPU-användning. Nu har en ny bugg uppstått i uppdateringen, där användare klagar på skadade skärmdumpar.

Det konstiga problemet skjuter upp huvudet oavsett hur en skärmdump tas, med de resulterande bilderna som har en orange nyans. Andra användare klagar över att deras skärmar blir röda.

Se även:

Det senaste klagomålet från användare har lett till förslag om att KB4512941 kan vara en av Microsofts buggiest uppdateringar. Företaget har ännu inte sagt när det här problemet kan lösas eller föreslås några lösningar. Faktum är att problemet inte ens har erkänts i listan över kända problem.

Som noterats av MSPowerUser har människor klagat på Microsoft Answers. Man säger:

Min skärm blir röd när jag tar en skärmdump. Hur kan jag stänga av den? Jag har inte ändrat några inställningar; igår var det bra. Jag försökte använda olika klippverktyg och den vanliga PrtSc-knappen. Alla röda.

Jag har avstängt nattläget och allt annat är vanligt.

En annan klagar:

Jag har samma problem, eller kanske lite värre.

När jag startar Windows ser inloggningsskärmen bra ut, men när jag lägger in mina uppgifter och skrivbordet visas börjar det gradvis bli rött. Det enda elementet som återstår med rätt färg är muspekaren.

Om du har upplevt detta problem finns det två lösningar som användare har hittat kan hjälpa. Den första är att helt enkelt avinstallera KB4512941, medan den andra är att försöka uppdatera grafikdrivrutiner.

Bildkredit: Friemann / Shutterstock

0 Shares