OWC Thunderbolt 3 Dock för Apple MacBook Pro [Review]

0 Shares

OWC-TB3-01

När jag bestämde mig för att köpa min första Mac någonsin förra året var jag otrolig. Tyvärr slog jag en snabb vägspärr. Ser du, jag spenderar hälften av min tid på att använda bärbara datorer som provisoriska stationära datorer; när jag är hemma föredrar jag att använda en stor bildskärm, tangentbord och mus. För den bästa upplevelsen skulle jag behöva någon sorts docka, och Apple gör bara inte en.

Lyckligtvis innebar Apples smarta användning av Thunderbolt 3 och USB-C att det skulle vara lätt att få en dockningslösning. Jag lärde mig dock snabbt att många lösningar på marknaden var hemska. USB-C-baserade lösningar orsakade de flesta problem, till exempel olika sömn / vakna fel och frånkoppling av USB-lagringsenheter. Även vissa Thunderbolt 3-baserade produkter hade liknande problem. Tack och lov hittade jag äntligen en kvalitets TB3-docka. Tillverkad av OWC, den har 13 “portar”, så att du kan konvertera en MacBook Pro till ett legitimt skrivbordsalternativ.

Specifikationer för chipset

Thunderbolt 3: Intel DSL6540 USB: Fresco Logic FL1100EX Ethernet: Intel i210 S / PDIF Ljud: C Media CM6533 Hörlurar / mikrofon: C Media CM6533 Firewire 800: LSI FW643E2 SD 3.0: Genesis Logic GL3224

Unboxing

Intryck

Innan jag kommer till dockan, låt mig berätta vad jag vill / behöver ansluta till den. Som sagt tycker jag om att ansluta en mus, tangentbord och en stor bildskärm. Eftersom jag köpte en MacBook Pro med endast 256 GB lagringsutrymme måste jag ibland ansluta externa USB-enheter. Andra USB-enheter jag använder hemma inkluderar en webbkamera och en Blu-ray-brännare.

MacBook Pro har ingen SD-kortplats, som jag ibland behöver för att överföra foton och videor från min kamera. Eftersom jag använder min Apple-bärbara dator för musik vill jag också ansluta skrivbordshögtalare.

Jag är glad att OWC Thunderbolt 3 Dock uppfyller alla mina behov – och sedan några. För video finns en mini DisplayPort-anslutning. Detta är ett smart drag, eftersom du enkelt kan använda det för att ansluta till både HDMI eller DisplayPort i full storlek med en dongel eller specialkabel. I mitt fall har jag en Mini DisplayPort till kvinnlig DisplayPort-dongel, som jag sedan ansluter till min 4K-skärm med en standardkabel. Dockan kan mata ut 4K vid 60Hz och det ser fantastiskt ut.

Det finns två Thunderbolt 3-portar. Den ena porten ansluts till den bärbara datorn för anslutning och laddning (med den medföljande kabeln), medan den andra kan användas för TB3- eller USB-C-enheter – om du har någon. Denna port kan också användas för video med lämplig dongel, så att du kan ansluta ytterligare en bildskärm om du behöver – inklusive 4K. Den kan också användas istället för mini DisplayPort.

På baksidan finns det fyra USB Type-A-portar, som jag använder för en trådlös musmottagare, optisk enhet, Logitech-webbkamera och extern hårddisk. Mitt tangentbord ansluts med Bluetooth. Det finns en enda USB-port på framsidan som kan användas för att ansluta flashenheter eller laddningsenheter.

På framsidan finns också en SD-kortläsare i full storlek. Detta är snabbt och pålitligt – jag har använt det otaliga gånger för att överföra videor och foton till min MacBook Pro för redigering. Även om det inte finns en micro SD-läsare kan du använda de mindre korten med en omvandlare.

OWC-TB3-02b

Dockans framsida har också ett 3,5 mm ljuduttag som kan användas för hörlurar, headset eller högtalare. Det är här jag stöter på mitt enda riktiga klagomål. Jag förstår att framsidan är ett bra ställe om du vill ansluta hörlurar, men inte för högtalare. Du förstår, jag måste köra en kabel från dockans framsida till högtalarna, som inte ser särskilt elegant ut. Det finns en optisk utgång på baksidan, men mina högtalare använder inte det. Jag skulle föredra om 3,5 mm ljudporten var på baksidan, men förståeligt nog skulle vissa människor inte hålla med.

Förutom den optiska utgången finns det två andra portar som jag inte använder. Den ena är gigabit Ethernet-porten och den andra är FireWire 800. Den trådbundna Ethernet-porten är något jag skulle använda om jag hade den på mitt kontor, men för närvarande ansluter jag bara med Wi-Fi. Det är trevligt att veta att Ethernet finns där, bara om min situation ändras. FireWire-porten kommer aldrig att användas av mig, och jag gissar, nästan ingen annan heller. Medan vissa människor kan ha några äldre FireWire-enheter, tror jag att det kunde ha utelämnats här. Med det sagt skadar det verkligen ingenting.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Så, rekommenderar jag OWC Thunderbolt 3 Dock? Utan tvekan, ja. Medan $ 299 kan verka som mycket pengar, fungerar det helt fantastiskt – det är värt premien att ha allt bara utan huvudvärk. Glöm inte, det kommer också att ladda din Apple-bärbara dator, vilket innebär att du alltid kan lämna den normala laddaren i din väska, vilket begränsar möjligheten att glömma den hemma.

I slutändan, om du äger en MacBook Pro med Thunderbolt 3, och du vill använda den som ett skrivbord, är det här dockan att få.

Redo att köpa den? Det kan finnas här i både silver och rymdgrått. På en annan anteckning, om du är intresserad av det bärbara stativet som jag använder på bilderna, kan det fås här för bara 19,99 dollar.

0 Shares