Palm Pre 2 recension

0 Shares

Palms tidigare inkarnation av Pre var ett fall av så nära men hittills. Det hade det mest eleganta användargränssnittet bredvid iPhone, men hårdvaran var underdriven och billig. Version två lovar att ta itu med båda dessa frågor samt skryta med en ny, multitalent webOS 2.0.

Dubbel tagning

En avslappnad blick kommer inte att upptäcka några designförändringar från sin föregångare, Pre Plus, men den har justerats. Dess svarta stenformade chassi förblir mycket fickbart, medan en ny tuff Gorilla-glaspanel nu spolas framåt snarare än något böjd och det glansiga plasthöljet har ersatts med en mjuk lackering.

Den 3,1 tum, 320×480 pixelskärmen är inte en idealisk storlek eller upplösning för surfning, vilket är bäst att njuta av i liggande riktning. Adobe Flash 10.1 stöds, men inbäddad videouppspelning stammade fruktansvärt, även via Wi-Fi, och var ibland oövervaklig.

Om du kan komma överens med det klibbiga, gummiaktiga tangentbordet är Pre 2 en bra meddelare. Den stöder flera e-postkonton, som kan visas i en inkorg eller separat. HP Synergy integrerar också briljant dina olika e-post-, telefon- och Facebook-kontakter på ett ställe tillsammans med dina olika kalendrar.

Super-smart webOS 2.0

Processorn har nästan fördubblats i hastighet från 600 MHz till 1 GHz och den visar; prestanda är nippy, med lite tecken på fördröjning vid hantering av multitasking-uppgifter. Det växlar också snabbt och effektivt mellan appar via webOS 2.0s esskort-system, med till synes ingen begränsning för antalet du kan ha öppet.

En ny Card Stack-funktion grupperar ytterligare relaterade appar. OS kommer själv att avgöra vilka som tillhör tillsammans, men du kan också ordna orelaterade kort på detta sätt också. Allt gör det snabbt och enkelt att växla mellan appar.

Universal Search har döpts om och dess funktioner har utökats. Börja skriva från startskärmen så kommer relaterade webb- och telefonsökningar att visas, eller så kan du omedelbart skapa e-post, SMS, uppgifter, memon, kalenderhändelser och Facebook-statusuppdateringar, allt via panelen Snabbåtgärder. Enkelt och lysande.

Pre 2: s Launcher-paneler är nu helt anpassningsbara, så att du kan skapa nya, byta namn på och ordna om dem och flytta appar från en Launcher till en annan. Detta anpassar webOS 2.0 till Android och iOS och ger det menyanpassningselementet som så allvarligt saknades i tidigare versioner.

Sparse App Catalog

Appkatalogen har redesignats för enklare navigering – inklusive en överlägsen sökfunktion för underkategorier – men med bara cirka 4500 appar ombord ligger den efter rivaler för val. Med detta sagt har Palm gjort en SDK tillgänglig för utvecklare, vilket snart kan stärka butiken.

Plus: s sorgligt undermåliga 3MP snapper har höjts till 5MP, men det är fortfarande oroväckande saknat inställningar och lägen. LED-blixt är en hit-and-miss-affär: den skjuter bara VGA-video och även om den fasta fokusoptiken tar förvånansvärt skarpa snaps med en stadig hand, förväntar vi oss bättre funktionalitet från en flaggskeppssmartie.

Intensiv användning kräver en daglig laddning, men lyckligtvis kan du bara planka handenheten på den magnetiska Touchstone (tillval) för att återpressa den. Palm har definitivt ökat sitt spel med Pre 2, men sprången i operativsystemet måste speglas i designen för att verkligen konkurrera med iPhone.

0 Shares