Panasonic Eluga recension

0 Shares

7 augusti 2012/16: 29BST

Panasonic Eluga recension – översikt

Panasonics märke är inte främmande för europeiska gadgeteers, tack vare Viera TV-apparater och Lumix-kameror, men Eluga representerar en sällsynt smartphone-baserad på Europas stränder. Det är faktiskt den första Panasonic-telefonen som någonsin har kommit till Storbritannien. Så har den kommit full av högteknologisk japansk trollkarl som är redo att slåss med territoriella stalwarts som HTC One X och Samsung Galaxy S III?

Panasonic Eluga recension – design och bygg

I ett hav av alltför Android-telefoner är Panasonic Elugas design underbart uppfriskande. HTC kanske har brutit formen med One X, men det är uppmuntrande att se Panasonic har sprängt ut ur porten med en supertunn 7,8 mm böjd kropp som känns extremt välgjord och solid i händerna men ändå väger bara 103 g.

Den lätt strukturerade mattplastbaksidan och den minimalistiska platta glasfronten skriker hög kvalitet, liksom Elugas tunna ramar. Överst hittar du ett hörlursuttag samt en täckt mikro-SIM-kortplats och mikro-USB-port, men eftersom volym- och strömbrytarna placeras direkt på Elugas kurva är det omöjligt att använda dem med bara din högra tumme utan vända på telefonen.

Panasonic Eluga recension – vattentät

Bortsett från sin nya formfaktor är Eluga också helt vattentät. Panasonic hävdar att Eluga kan sänkas ner i upp till 1 m vatten i 30 minuter, och den hanterade våra “kran” och “glas vatten” -tester utan några som helst problem. Förhoppningsvis befinner vi oss aldrig i en situation där vi behöver sådana vattenavvisande möjligheter, men det är fortfarande en trevlig funktion att ha om du bor någonstans regnig (eller om du är lite klumpig).

Panasonic Eluga recension – skärm

Elugas 4,3-tums OLED-skärm är den perfekta kombinationen av lockande storlek och användarvänlighet med en hand, och den ger ljusa färger med djupa svarta färger. Vita kan dock se mycket renare ut. Den har en upplösning på 540 x 960 på den låga sidan, särskilt jämfört med bildskärmar med pixelförpackning som HTC One X och iPhone 4S.

Panasonic Eluga recension – kraft

Även om Elugas 1 GHz-processor med dubbla kärnor ser ut som föråldrad jämfört med fyrkärniga djur från HTC och Samsung, klarar den fortfarande att hantera sådana som GTA III och andra 3D-Android-spel utan problem. Och medan Eluga rör sig mellan appar och menyer snabbt och smidigt för det mesta, upplevde vi den udda frysningen, vilket resulterade i en tvingad omstart – korsade fingrar är bara symtom på ett tidigt prov.

Webbsurfning via Wi-Fi är ganska smidig. med bara enstaka lite stammare här och där, men övergripande surfning är en mycket bättre upplevelse än på budget smartphones som den enda kärnan HTC One V.

Panasonic Eluga recension – kamera

Elugas 8MP-kamera tar anständiga bilder under förhållanden med bra belysning, tar bilder utan övermättade och falskt sett färger. Avsaknaden av en blixt kan vara en deal-breaker för casual avtryckare, eftersom Eluga är nästan värdelös i svagt ljus, även jämfört med budget Android-telefoner.

Panasonic Eluga recension – batteritid

Elugas 1150 mAh-batteri låter positivt otäckt på papper men vi lyckades ändå skrapa igenom knappt 8 timmars ljusanvändning med Wi-Fi på och skärmen inställd på 50 procent ljusstyrka. Ett utbytbart batteri skulle vara trevligt att hålla igång hela dagen, liksom utbyggbart lagringsutrymme ovanpå de tillgängliga 8 GB.

Panasonic Eluga recension – Android Gingerbread

Pepparkakor har blivit lätt flådda med en oskadlig applåda och en ganska fin bågmönstrad låsskärm, som även den renaste Android-lojalisten kommer att ha svårt att ogillar. Operativsystemet ser dock klumpigt ut jämfört med Ice Cream Sandwich, men Panasonic har lovat en framtida uppdatering för att undvika långvariga elände.

Panasonics inkluderade också en anpassad galleriapp med snabba fotograferingsförmågor samt ett ekoläge för att automatiskt spara batteri. Om du äger en Panasonic-TV har du också möjlighet att förvandla Eluga till en pekskärmsfjärrkontroll via Viera-fjärrappen.

Panasonic Eluga – dom

Vi älskar Elugas unika, tunna design och högsta byggkvalitet, men vi kan bara inte förlåta den luddiga placeringen av ström- och volymknapparna och för närvarande har Eluga några stabilitetsproblem. Visst, telefonen kan ta en dunking (mer än vad som kan sägas för 99 procent av smartphones), men ge oss valet och vi skulle mycket hellre ha utbyggbart lagringsutrymme och ett avtagbart batteri, eftersom de skulle vara mycket mer användbara i varje dagsliv än förmågan att överleva ett sällsynt dopp i en toalettskål.

Stuff säger …

Panasonic Eluga recension

En snygg och vattentät telefon som är förkrossad av ett svagt specifikationsblad för priset

0 Shares