PayPal toppar listan över de mest uppvisade varumärkena

0 Shares

Nätfiske

Förutsägande e-postförsvarsföretag Vade Secure har släppt en ny rapport som rankar de 25 bästa varumärkena som mest efterliknas i nätfiskeattacker.

Rapporten som täcker det sista kvartalet 2019 visar att PayPal är det bästa varumärket som imiteras av cyberbrottslingar för andra kvartalet i rad, med Facebook som nummer två och Microsoft kommer på tredje plats.

Resultaten är baserade på analys av antalet unika phishing-URL: er som detekterats av Vade Secure och gjorts offentligt tillgängliga på www.IsItPhishing.AI.

Medan PayPal-nätfiske minskade med 31 procent jämfört med tredje kvartalet, ökade volymen med 23 procent jämfört med föregående år. Med ett dagligt genomsnitt på 124 unika webbadresser är PayPal-nätfiske ett hot riktat mot både konsumenter och SMB-anställda.

Microsoft är fortfarande det primära företagsmålet under fjärde kvartalet. Med 200 miljoner aktiva affärsanvändare och räkningar fortsätter Office 365 att vara den främsta drivkraften för Microsofts nätfiske. Cyberbrottslingar söker inloggningsuppgifter för Office 365 för att få tillgång till känslig företagsinformation och använda komprometterade konton för att starta riktade spjutfiskeattacker mot andra anställda eller partners.

Under andra kvartalet svarar löpande finansiella företag för de flesta varumärkena och de flesta webbadresser i Phishers ‘Favorites-rapport. En skillnad under fjärde kvartalet är dock att Vade såg ett skifte mot nätfiskekunder hos mindre banker. En anledning till detta kan vara att medan stora banker har investerat i att bygga ut säkerhetsoperationscentra, incidenthantering och borttagningsprocedurer för att begränsa nätfiskekampanjer som imiterar deras varumärke, kanske mindre banker inte har samma nivå av kontroller på plats.

“När det gäller nätfiske i synnerhet och cyberattacker i allmänhet är förändring den enda konstanten”, säger Adrien Gendre, chefslösningsarkitekt på Vade Secure. “Hot utvecklas snabbt och de blir mer och mer trovärdiga för slutanvändarna. Detta understryker behovet av en omfattande strategi för e-postsäkerhet som kombinerar hotdetektering, åtgärdande efter leverans och on-the-fly användarutbildning som den sista försvarslinjen . “

Du kan läsa mer om resultaten på Vade Secure-bloggen och det finns en infografisk lista över de 25 bästa varumärkena nedan.

Vade säkert nätfiske

Bildkredit: Maksim Kabakou / Shutterstock

0 Shares