Peculiar Google bug visar dina textmeddelanden i sökresultaten

0 Shares

Fel som finns i programvara är ofta lite knäppa, men den senaste upptäckten av ett fel i Google Android-appen är verkligen märklig. Använd appen för att utföra vissa sökningar, eller gör ett skrivfel när du anger en URL, och du kan mycket väl upptäcka att du ser en lista över dina textmeddelanden snarare än den sida du förväntade dig.

För närvarande verkar det som om felet bara påverkar Android-användare, med iOS-versionen av Google-appen verkar fungera normalt. Om du får konstiga resultat om du försöker besöka the1975..com eller söker efter “zela viagens” kanske du vill ändra dina appbehörigheter som en försiktighetsåtgärd.

Se även:

Den “mycket udda glitchen” upptäcktes av en Reddit-användare, Krizastro, som delade detaljer om vad som hände när man försökte besöka webbplatsen för bandet 1975. Lägg in en extra period i webbadressen och snarare än att se ett felmeddelande eller webbplatsen visas en lista med textmeddelanden istället.

Krizastro förklarar:

Av någon oförklarlig anledning när jag skriver in “the1975..com” (specifikt med två perioder) i mitt sökfält på standardpixelstartaren visas mina senaste textmeddelanden via Google. Det är som om det konstigaste problemet jag har kommit förbi. Är den här kombinationen bara en super slumpmässig slump eller är det något annat som händer? Får andra människor det här problemet? Jag är verkligen förvirrad, låt mig veta.

Det här är inte det enda sättet att av misstag komma åt textmeddelanden; sök efter “zela viagens” och samma sak händer.

Så vad händer? Det är inte helt klart. Den extra perioden i URL: en är inte i sig skyldig – lägg till en dubbel period till en annan URL, till exempel, och du ser bara ett fel. När det gäller sökningen … ja, det är någons gissning också.

Även om beteendet är lite konstigt är det något du redan kan göra med avsikt: säg bara till Google att “visa mig mina sms”. Om du är orolig beror det dock på appbehörigheter, som du kan ändra som Phone Arena påpekar:

Appen måste ha rätt behörighet för att kunna se textmeddelandena, vilka användare kan inaktivera om de vill genom att gå till Inställningar> Appar> Google> Appbehörigheter och trycka på växeln för att återkalla SMS-behörighet.

Google har ännu inte sagt något om vad som händer eller vad det gör med felet.

Bildkredit: Siarhei Dzmitryienka / Shutterstock

0 Shares