Personuppgifter om 80 miljoner amerikanska hushåll som exponerats på oskyddad Microsoft-molnserver

0 Shares

Rosa moln och hänglås

Säkerhetsforskare har upptäckt en oskyddad databas lagrad på en Microsoft-molnserver. 24 GB-databasen innehåller personlig information om 80 miljoner hushåll i hela USA.

Forskarna från vpnMentor arbetade med ett webbmappningsprojekt när de gjorde upptäckten. De säger att eftersom databasen de hittade uteslutet hänför sig till amerikanska hushåll som omfattar flera invånare, kan dataintrånget potentiellt påverka hundratals miljoner människor.

Upptäckten gjordes av “hacktivists” Noam Rotem och Ran Locar. Den oskyddade databasen de snubblat över kan påverka så många som 65 procent av amerikanska hushåll. De uppgifter som ingår är ganska omfattande, inklusive fullständiga namn, inkomstgrupper, åldrar, civilstånd, adresser och mycket mer – mer än tillräckligt för att stjäla identiteter eller genomföra avancerade nätfiske-kampanjer.

Även om det inte är klart var data kommer ifrån, säger vpnMentor att det finns en “verklig ledtråd att denna databas tillhör någon typ av tjänst” på grund av att varje post innehåller “member_code” och “score” -fält.

Eftersom databasen var värd på en Microsoft-molnserver vet företaget sitt ursprung, men avslöjar ingenting. I ett uttalande till registret sa företaget helt enkelt: “Vi har meddelat databasens ägare och vidtar lämpliga åtgärder för att hjälpa kunden att ta bort informationen tills den kan säkras ordentligt”.

Bildkredit: Mr. Rashad / Shutterstock

0 Shares