Philips UV-C-desinfektionssystem – Ett måste för alla hushåll & amp; under dessa COVID-19 gånger

0 Shares

Vi är alla fullt medvetna om den nuvarande pandemisituationen och hotet om att bli utsatt för COVID gick upp för oss alla. I takt med att antalet fall ökar har människor tillgripit icke-traditionella metoder för renlighet. Renlighet är kanske den enda positiva vanan som vi har antagit i denna situation.

Detta har också gett upphov till otaliga produkter, särskilt fokuserade på den aktuella situationen, som smarta dörröppnare, tvålautomater etc. Nu har vi även UV-desinfektionssystem tillgängliga. Den som vi för närvarande testar kommer från Philips ser ut som en mikrovågsugn, finns i en massa storlekar och prispunkter.

Vi har testat Philips UV-C-desinfektionssystem ett tag nu och låter djupt dyka in i vad det faktiskt är och hur det fungerar.

Design

Philips UV-C-desinfektionssystem ser ut som en mikrovågsugn, det är därför en stor apparat och kräver utrymme. Konstruktionen här är över genomsnittet, med de yttre karosspanelerna av metall med en glasdörr på framsidan.

Det finns inget roterande bord inuti, istället finns det ett trådstativ och föremålen som behöver desinficeras placeras på det. Desinfektionssystemet finns i tre kapaciteter, 10 liter, 15 liter och 30 liter, med priser som börjar på 8 000 INR och går upp till 12 000 INR för den högre kapacitetsvarianten.

Vi har använt 30-litersvarianten som är ganska stor och rymmer en hel del föremål inuti för desinfektion på en gång. Precis bredvid dörren hittar du knapparna för att manövrera systemet inklusive en timer och en LED-matrisdisplay. Glaset här är härdat och tål hård användning men vi kommer inte att stresstesta det.

Prestanda

Eftersom världen kämpar med något detta för första gången i modern historia. Vi vet fortfarande inte riktigt omfattningen av dessa system. Studier som nyligen har genomförts på effektiviteten av dessa system pekar på en 99,99% desinfektionsgrad för SARS-CoV-2 vilket orsakar COVID-19. UV-system är inte vanligt bland hushållsinställningar för desinfektion, men har lurats tack vare pandemin.

Philips UV-C-desinfektion är ett plug-and-use-system med förinställningar som är snyggt utformade vilket gör det lättare att använda för en mängd olika publik. Systemet kan desinficera personliga produkter, hushållsapparater, elektriska föremål, förpackade livsmedelsprodukter, mjölkpaket och till och med frukt och grönsaker, men tidpunkten för desinficering av dessa föremål varierar.

Föremål som nycklar, penna, penna, hörlurar tar 2 minuter, produkter som plånböcker, toppar, flaskor, mobiltelefoner och andra små produkter tar 3 minuter. Produkter som böcker, surfplattor, bärbara datorer, andra medelstora produkter tar 5 minuter medan stora egenskaper ska desinficeras i 8 minuter. Timern har en maxgräns på 10 minuter, vilket innebär att du inte kan desinficera en produkt i 10 minuter i rad.

För att förhindra att dina värdesaker exponeras länge rekommenderar vi att du följer den föreskrivna desinfektionsgränsen som nämns i produktanvändarhandboken och annan dokumentation. Under våra tester försökte vi desinficera ett brett utbud av föremål och att sätta en massa föremål på en gång skulle vara det perfekta valet att minska elräkningen, eftersom det till slut är en elektrisk apparat.

Bedömning – Ska du köpa den?

Även om UV-system är ganska effektiva för att neutralisera mikroorganismer i viss utsträckning, men i det här fallet måste vi ta ordet om varumärket. Det finns ingen säker inställning som vi kan testa UV-C-desinfektionssystemets effektivitet på COVID på vår testanläggning.

Vad produkten är bra för är användarvänligheten och det stora utbudet av produkter som den kan desinficera, varav hälften inte kan rengöras med ett kemiskt desinfektionsmedel. Det är fortfarande en ny produkt, något som är utom räckhåll för en genomsnittlig indier, men om du har degen tillgänglig till hands, rekommenderar vi helt att gå för det för sinnesfrid.

Philips UV-C-desinfektionssystem finns till ett startpris på 7 990 INR på både online- och offline-marknaden.

0 Shares