Pinter Home Brewing Kit Review

0 Shares

Hantverksöl är något som har tagit Storbritannien med lite storm, särskilt i städer. Det har blivit en del av den brittiska kulturen, och det är nu något moderiktigt att gå till små oberoende pubar, köpa de mest slumpmässigt namngivna öl någonsin och låtsas att du gillar att smaken verkar bougie framför dina vänner. Pinter, från ett företag som heter Greater Good Fresh Brewing Co, är ett hembryggningssats som gör det lätt att brygga öl och cider.

Nu har jag aldrig bryggt öl och jag har aldrig riktigt undersökt processen att brygga öl. Jag hittar den på en pub, jag köper en halvliter och dricker den. Men det finns något med att brygga din egen öl hemifrån som känns lite intruiging. Pinter liknar ett litet fat, även om det är tillverkat av plast, och har en metallpump, en bas som samlar all den slampiga röran du får från att brygga öl, och den är också tillräckligt stor för att rymma upp till 10 pints. Det är extremt smart och skulle inte känna sig felaktig i ett modernt kök i det minsta. Vi fick en svart, men de finns i ett antal färger inklusive gult, blått och rött för de med funky smaker.

pinter bryggningssats

Bryggning är också en relativt enkel process, och alla ingredienser tillhandahålls för varje sats. Med Pinter fick jag en pale ale och en mörk fruktcider. Jag är en cider man, så var ganska upphetsad att göra det. Pinter, tillsammans med de två typerna av dryck kostar £ 75, och det är att brygga minst 20 pints över två drinkar. En öl på en pub är som minst £ 4, eller hur? Så priset väger upp.

pinter bryggningssats

Först behöver Pinter en rengöring, så slå in rengöringspulvret, ge upp det, skaka det och töm vattnet. Sedan häller du i sirapen och jästen av ditt valda parti och ger det en skaka. Det är allt. Totalt tog min första bryggning förmodligen cirka 45 minuter att göra. Det är lite av en slog och otroligt fiffigt men videoguiden som de tillhandahåller med QR-kod var en Gud skickar. Det mest irriterande är att du måste låta drycken brygga. Och för den bleka ölen jag gjorde tog det sju dagar från början till slut innan jag kunde ta min första klunk. Men det brygger för dig antar jag. De första fyra dagarna för den första bryggningen och ytterligare tre för konditioneringen, det var där jag stötte på problem.

pinter bryggningssats

Pintern är inte liten, eftersom den måste rymma 10 pints vätska. Under konditioneringsfasen behövde den gå i kylen. Och om du inte har en frys i amerikansk stil eller åtminstone ett stort kylskåp, kommer du att leta efter rymden. Jag var tvungen att ta bort en hylla från mitt kylskåp innan jag kunde förvara den. Det är lite av en mardröm, så se bara till att du är okej med att inte äta på tre dagar medan dina ölförhållanden är. Naturligtvis överdriver jag lite, men jag var tvungen att se till att mitt kylskåp inte var så fullt för att göra plats för Pinter. Tiderna beror dock på vilken dryck du gör. Cider tar cirka fyra dagar från början till slut att göra.

pinter bryggningssats

När konditioneringen var klar förde jag tillbaka Pinter till mitt kök och vrid ratten på baksidan till av, som instruktionerna sa. Jag knackade av den första biten av öl, så de ickiga sediment grejerna kom ut först, och sedan efter det var det dricketid! Och vilken anständig provsmakning jag fick. Eftersom det förvarades i kylen ett tag var det så kallt och friskt och det hällde som en dröm, om än lite långsam. Som jag sa i början är jag inte mycket av en drinkare själv, och jag går definitivt inte för bleka öl när jag går till puben. Men pale ale i detta kit smakade faktiskt ganska trevligt. Jag kunde lätt ha gått igenom några pints på en stor natt. Jag kan nu bara inte vänta med att prova den mörka fruktcider som följde med Pinter.

pinter bryggningssats

För rengöring är detta väldigt enkelt. Töm pipan i diskbänken, om du naturligtvis har något kvar där inne, och se till att så mycket av sedimentet är ute som möjligt. Kör lite varmt vatten och tvättvätska genom det, bland annat genom kranen, och skölj det ordentligt och du är redo att gå igen med din nästa sats. Enkelt verkligen, vilket gör den här produkten väldigt effektiv och snygg om du hade vänner över. Men nu är vi i lockdown igen i Storbritannien, ser ut som om det bara blir jag som dricker för tillfället.

pinter bryggningssats

Jag ville också kommentera bryggningssatsen, som finns på Pinter-webbplatsen. Pale ale-kit som kom igenom kostar £ 14, vilket jag inte tycker är alls dåligt. Fungerar med ungefär 1,40 pund per liter. Nu är det ganska anständigt med tanke på att det kostar cirka 4 £ från dina lokala Weatherspoons, och cider-kit är lite billigare än så. Ja, den initiala kostnaden är lite rejäl för vad den är, men du får två hembryggningssatser med det, så det finns en bonus där. För mer information, gå till Pinter-webbplatsen.

0 Shares