Pioneer DJ DM-40 Monitor Högtalarrecension

0 Shares

Pioneer, känt för sin DJ-produktavdelning, erbjuder ett brett utbud av produkter för DJ: s nybörjare, upp till professionell nivå, skickade idag över ett par monitorhögtalare på ingångsnivå, DM-40. De ser ut som professionella bildskärmar, om än ganska små och till ett pris av cirka £ 130, kommer de att låta bra? Låt oss ta reda på.

Teknisk specifikation:
– 4 ″ fiberglas woofer / 3/4 ″ soft dome tweeter per högtalare
– 21w ström till varje högtalare
– Freq-intervall: 70 – 30000 Hz
– Impedans: 10 kΩ
– Ingångar = RCA + minijack
– Utgångar = Hörlurar (minijack)

pioneer_dm40

I lådan får du två högtalare, en 2m högtalarkabel för att ansluta de två tillsammans, omvandlingskabel (3,5 mm till RCA), bottenkudde och instruktioner. Strax bort, jag älskar utseendet på dessa högtalare, de ser snygga och professionella ut. De kommer i svart / mycket mörkgrå yta (vitt alternativ tillgängligt) och är ganska små, vilket var en överraskning. De är konstruerade av trä (antar MDF), tillräckligt små för att jag ska kunna plocka upp med ena handen och är inte så tunga. Jag gillar storleken, jag tror att det hjälper om du är begränsad med utrymme, vilket kan vara ett problem när du har resten av din utrustning på ditt skrivbord eller bord. Den vänstra högtalaren är mästaren, med den inbyggda förstärkaren, den högra är slaven. Det betyder att den vänstra högtalaren har ström- och ljudingångar, på / av-brytare, volymkontroll och högtalarutgång.

Att ställa in högtalarens var mycket rakt framåt, anslut bara din enhet via en av de medföljande kablarna på baksidan av den vänstra högtalaren. För mig kopplade jag dessa till mitt ljudgränssnitt som jag använder för att spela in musikinstrument, som också är ansluten till min dator och tillhörande inspelningsprogram. Ja, jag är ingen DJ men jag kräver fortfarande den höga ljudkvaliteten för att jag ska kunna spela in instrument och spela upp dessa ljud noggrant. FYI, de såg riktigt bra ut på mitt skrivbord, på båda sidor om min bildskärm.

pioneer_dm40

På själva ljudkvaliteten och jag är väldigt mycket nöjd med det jag hör! Skarp, definierad high’s, rich mid’s och punchy bas. Ljudet är fullt, med mycket volym, vilket ger illusionen att du faktiskt lyssnar på ett par bildskärmar dubbelt så stor och dubbelt så mycket.

Med detta i åtanke och med hänsyn till priset, byggkvaliteten och utseendet är dessa ett sprickande par högtalare för nybörjaren DJ eller musikproducent. De är tillräckligt små för att passa på alla skrivbord och bärbara om du vill flytta runt dem. Jag skulle också rekommendera dessa för allmänt bruk, vare sig det är dator / bärbara högtalare eller bara för att ansluta din telefon till. Pioneer erbjuder också en uppdaterad version av dessa högtalare, som inkluderar bluetooth, om du letar efter den extra anslutningen.

För mer info och köp, besök den officiella Pioneer DJ-webbplatsen.

Amazon Affiliates Banner

0 Shares