Pixel 4a lanserades 2020 med stor hyllning (… från mig), men den hade en ganska irriterande begränsning: färgalternativ. Googles lada-brännare av en budgettelefon utmärkt sig på nästan alla sätt, men vid lanseringen måste du nöja dig med ett fingeravtrycksbenäget och snarare svalt svart som ditt enda val av nyans. Den begränsade upplagan Barely Blue lanserades senare, men jag hade hört från Pixel-rykten lägerelden att andra nyanser hade planerats och lagrats på grund av problem med leveranskedjans pandemi, men jag har aldrig själv sett några sådana exempel. Det verkar som om Google (eller, mer troligt, studion som Google anlitade för att skjuta den här platsen) glömde bort det om den här efterföljande Instagram-historien är någon indikation.

Upptäckt av Android Authority kan du se en ensam vit pixel i berättelsens tredje ruta. Medan Pixel 4a 5G är tillgänglig i vitt, saknar den här lilla Pixel den förstnämnda signatur pastellgröna strömbrytaren, istället gungar en mer distinkt orange version som finns på Barely Blue 4a. Även om jag inte skulle hålla andan på ett vitt Pixel 4a-brytningsskydd när som helst (trots allt är 5a på väg), verkar det ganska troligt att en sådan variant fanns i korten någon gång.

Bilder via 9to5Google

Med största sannolikhet är den här telefonen helt enkelt en hårdvarupock som produceras för en annons som planerades för länge, länge sedan, och rekvisita för den annonsen reviderades inte för att återspegla verkligheten i 4a-lanseringen. Eller, Google vill verkligen göra dig upprörd över att en vit Pixel 4a var möjlig, och nu retar du bara med vad som kunde ha varit (jag skojar, mestadels).

2020 var ett svårt år för Google, med både Pixel 4a och 4a 5G som båda fördröjdes kraftigt av många problem som uppstod från den globala pandemin (som nästan alla Googler som plötsligt arbetar hemifrån). Medan varumärken som Samsung och Apple i stort sett lyckades hålla sina släpptidslinjer på plats, kämpade Pixel-teamet för att leverera produkter: företaget tvingades avbryta Pixel 5 helt i Indien, ett stort bakslag för varumärket i en av världens hetaste smarttelefoner marknader.