Pixel och Pixel XL är Googles iPhone-mördare

0 Shares

google-pixel-pixel-xl-officiell

Det kan ha varit en av de värst bevarade hemligheterna i tekniska lanseringar, men idag tog Google officiellt om sina Pixel- och Pixel XL-smartphones. När det gäller hårdvara kan det hävdas att det inte finns något för spektakulärt här, men även om du ignorerar den (fortfarande väldigt imponerande) hårdvarusidan av sakerna finns det två funktioner som direkt tar på Apple: Google Assistant för att konkurrera med Siri och obegränsad säkerhetskopiering med full upplösning av foton.

Till skillnad från Googles tidigare Nexus-sortiment har Pixel-telefonerna inget annat märke – det här är de första telefonerna som designats och byggts inifrån och ut av Google och Google ensam. Vi visste redan nästan allt om de två handenheterna – som snyggt konkurrerar med iPhone 7 och iPhone 7 Plus, men nu har allt och mer bekräftats.

Som du kan förvänta dig av en Google-producerad telefon kör Pixel-duon båda den allra senaste versionen av Nougat – Android 7.1. Det finns två storlekar tillgängliga, med Pixel som har en 5-tums, 1080p-skärm och Pixel XL en 5,5-tums, 1440p-skärm. Och skärmen är den enda verkliga skillnaden mellan de två telefonerna, förutom det större batteriet i den större modellen.

Det finns ett mycket Apple-liknande tillvägagångssätt för Pixel. Google säger “vi är besatta över alla detaljer, från den industriella designen till användarupplevelsen”. Det är direkt från Apple-skriptet; allt som saknas är en referens till hur “vacker” hårdvaran eller användarupplevelsen är.

LÄS OCH: Chromecast Ultra levererar 4K-innehåll för bara $ 69

En sak som Google är mycket angelägen om att marknadsföra med Pixel och Pixel XL är huvudkameran, vilket är en 12,3MP-affär med en f / 2.0-bländare och 1,55 mikron pixlar. Företaget säger:

Pixel-kameran är inte bara den bästa smarttelefonkameran vi någonsin har skapat, den är den högst rankade smarttelefonkamera som någonsin har skapats. Vår DxOMark Mobile-poäng på 89 är ett utmärkt exempel på vad som är möjligt när bra hårdvara möter bra programvara. Pixel placerar banbrytande beräkningsfotografering i en ultrasnabb och lättanvänd kamera.

Google har delat en video som ska belysa pixlarnas fotografiska funktioner, men det är egentligen inte så mycket att visa:

Pixels kamera låter dig ta fantastiska foton i svagt ljus, starkt ljus eller vilket som helst ljus. Fånga actionbilder som de händer med Smartburst, som tar en snabb sekvens av skott och automatiskt väljer den bästa. Använda sig av Linsoskärpa för att uppnå kort skärpedjup och bokeheffekter, vilket gör ditt motiv pop. Du kan fånga dramatiska landskap eller få ansikten att lysa med nya exponeringskontroller.

Men Google pratar också om Pixel som den första telefonen med inbyggd Google Assistant. Utlöst genom att säga “OK, Google”, detta är i huvudsak Siri på steroider:

Säg “Ok Google” eller tryck och håll ned hemknappen så är din assistent redo att hjälpa. Be den om en kort uppdatering på din dag eller spela upp en video på YouTube. Leta upp trafik på väg hem från jobbet eller när närmaste apotek stänger. Du kan till och med säga “visa mig mina campingfoton med Andrew” och det visar omedelbart de foton du letar efter. Din assistent kan också erbjuda hjälp med vad som visas på skärmen i vilken app som helst. Så om din vän smsar dig för att träffas på en ny restaurang kan du bara säga “navigera dit”.

Kolla in videon för att se vad du kan förvänta dig av de nya telefonerna:

Batteriets livslängd är en viktig försäljningsplats för alla telefoner, och Google säger att båda Pixel-modellerna levererar en hel dags användning. 3490mAh-batteriet i Pixel XL bör erbjuda 32 timmars samtalstid, medan det mindre Pixel’s 2770mAh-batteriet har 26 timmars samtalstid. Det finns snabb laddningsstöd på båda modellerna, med bara 15 minuter anslutna till ström som ger sju timmars användning.

Båda modellerna har också en bakmonterad fingeravtrycksläsare som inte bara är ett säkerhetsverktyg utan också fungerar som något av en styrplatta – aviseringar kan svepas bort med sensorn.

Pixel och Pixel XL kommer att finnas i 32 och 128 GB-modeller, med ett urval av tre färger – Mycket silver, ganska svart och riktigt blå, med det senare alternativet endast USA. 32 GB Pixel kostar $ 649 eller £ 599, medan 128 GB-modellen kostar $ 749 eller £ 699. 32 GB Pixel XL kostar $ 769 eller £ 719, och 128 GB-modellen kostar $ 869 eller £ 819.

Telefonerna kan köpas direkt från Google i USA och Storbritannien, medan de i USA också kan slå sitt närmaste Best Buy, eller dra nytta av Googles exklusiva avtal med Verizon. I Storbritannien finns telefonerna tillgängliga via EE eller Carphone Warehouse. Förbeställningar börjar nu!

0 Shares