Plågas av skräppost från Apple Calendar? Så här stoppar du det

0 Shares

Kalender spam

Nyligen har många klagat på skräppostkalenderinbjudningar i iOS, och det har jag också upplevt – särskilt på Black Friday. “$ 19,99 Ray-ban & Oakley Black Friday In-Store & Online” sa en ovälkommen inbjudan.

Även om du enkelt kan avvisa dessa inbjudningar, är det inte den bästa idén, för – precis som att svara på ett skräppostmeddelande – har det bieffekten av att berätta för en spammare att ditt konto är aktivt. Tack och lov finns det ett enkelt sätt att stoppa dem.

Problemet uppstår eftersom iOS och macOS automatiskt söker efter inkorgen i din inkorg så att de kan läggas till i kalendern. iCloud Photo Sharing påverkas också.

För att sluta ta emot inbjudningar måste du inaktivera funktionen för automatiskt lägg till kalender från ditt iCloud-konto.

För att göra detta, följ dessa instruktioner:

    Gå till iCloud.com och logga in med ditt Apple-ID och lösenord Gå till Kalender. Klicka på kugghjulsikonen och välj Inställningar Klicka på fliken Avancerat bredvid Inbjudningar, välj alternativet för att ta emot evenemangsinbjudningar via e-post snarare än meddelanden i appen Klicka på Spara

Även om det inte är perfekt, är detta den bästa lösningen för tillfället. Förhoppningsvis kommer Apple att lösa problemet – eller åtminstone låta folk markera oönskade inbjudningar som skräppost – i en framtida uppdatering.

0 Shares