Plex får podcastsupport och får en ny, anpassad app för iOS och Android

0 Shares

PLex podcasts

Plex har kommit mycket långt genom åren, men det saknas stöd – av någon oförklarlig anledning – för podcasts. Idag ändras detta med ankomsten av inte bara en podcast-funktion utan också ett nytt utseende, mycket anpassningsbar mobilapp för iOS- och Android-användare.

För närvarande är podcastsupport i beta, men det är en funktion som är tillgänglig för alla användare – det finns ingen anledning att vara en betald Plex Pass-abonnent. Saker är lite grundläggande för tillfället, men de kommer att förbättras. Låt oss ta en titt och se vad den senaste uppdateringen har att erbjuda.

Se även:

Podcasts först. När han skriver om den efterlängtade ankomsten av denna funktion säger Plex: “vi gillar att använda alla delar av media och hatar det när bra innehåll går till spillo. Därför lägger vi till stöd för den otroligt rika och olika innehållsinnehållet. det är Podcasts “. Betaversionen av podcastsupport finns på iOS, Android, Roku och webbversionen av Plex, med fler plattformar lovade i framtiden. Offlineuppspelning planeras också för mobilanvändare.

Det finns naturligtvis möjligheten att söka efter podcasts, och Plex använder maskininlärning för att bestämma vilken typ av innehåll du vill lyssna på och använda den här informationen för att föreslå andra podcasts som du kanske är intresserad av. Dina favoritpodcasts kan läggas till hemskärmen för enkel åtkomst, och du kan börja lyssna på en podcast på en enhet innan du fortsätter på en annan tack vare synkronisering.

Den andra delen av Plex stora uppdatering är en redesign av mobilappen, något som Plex säger ger dig “ännu mer kontroll över din totala upplevelse”. Det finns tre viktiga förändringar som företaget beskriver i ett blogginlägg:

Anpassningsbar startskärm: Du har nu fullständig kontroll över appens startskärm: du kan ordna om (eller ta bort) någon av avsnitten (som “Nyligen tillagda” eller “På däck”) eller lägga till nya från var som helst i appen, även över olika servrar (mixa och matcha!).

Enklare navigering på toppnivå: Vi har lagt till flikar längst ner på skärmen för att snabbt navigera mellan mediatyper (filmer, TV, etc.), och de är också helt anpassningsbara. Tittar du alltid filmer på din surfplatta och lyssnar på musik på din telefon? Ordna flikarna därefter. Bryr dig inte alls om foton i Plex? Först och främst är du ett monster, men hej, nu kan du stänga av dem och fokusera på det media du föredrar.

Gör enkelt gränsöverskridande server:Standardkällan för varje mediatyp kan också anpassas. Har innehållet delats över flera servrar? Lita på din väns hipstermusik? Eller kanske är du ett stort fan av podcasts.

Appuppdateringen rullar ut för iOS- och Android-användare idag.

0 Shares