Pokémon läggs till på Google Maps

0 Shares

Google har idag avslöjat det jag tror är det största aprilskämtet i historien. Varje barn som växte upp i början av 90-talet ville bli en Pokémon-mästare och Google, med sina smarta reklamscheman, har lurat oss att tro att vi kan. Google har släppt en video som förklarar att oss ivriga fans av anime har fram till den 2 april att fånga dem alla. Allt du behöver är den mest uppdaterade versionen av Google Maps och du är redo att gå.

När du har öppnat Google Maps-appen klickar du på sökknappen så visas en bild av en Poke’ball och ett Komma igång-meddelande. När du väl har klickat fylls hela världskartan med varje Pokémon. Även om den alltmer populära YouTube-annonsen visade oss hur förstärkt verklighet är inblandad, är det i själva verket allt som krävs ett klick på skärmen för att faktiskt fånga de japanska monsterna.

Hittills har jag fångat fyra. Men detta kommer inte att stoppa mig. Jag hoppas att det här spelet inte försvinner efter den andra. Det är definitivt ett av de mest spännande spelen som har kommit till en mobiltelefon de senaste åren.

Den levereras också med en Poke’dex fylld med all information som hardcore fans önskar, såsom typ, färdigheter och utvecklingsstadier.

Här kan du hitta Google Maps-videon av Pokémon-utmaningen.

0 Shares