PowerToys är tillbaka! Microsoft startar om verktygen som ett open source-projekt för Windows 10

0 Shares

Starta om PowerToys

Microsoft tar tillbaka PowerToys för Windows 10 – och den här gången är det öppen källkod. Om namnet inte betyder någonting för dig, var du förmodligen inte Windows 95-användare, men om det här var din datorperiod kommer du ihåg att du tänkte med TweakUI, Send to X, QuickRes och många andra härliga verktyg. .

Nu är samlingen av verktyg tillbaka, startas om för Windows 10 och kommer att släppas som ett open source-projekt. För närvarande finns det två verktyg som arbetas med – Maximera till en ny skrivbordswidget och Windows-tangentbordsgenvägsguide – men tio till övervägs och kommer att släppas i sommar.

Den första av verktygen, Maximera till ny skrivbordswidget (eller MTND-widget), är en förlängning av maximera / återställ-knappen i Windows. Från popup-fönstret som visas när du svävar över den här knappen är det möjligt att flytta de valda fönstren till ett nytt skrivbord i maximalt tillstånd. Det andra verktyget som man arbetar med just nu – Windows-tangentbordsgenväg – visar en lista med kortkommandon när Windows-tangenten hålls nere i mer än en sekund.

Över på GitHub, hemmet för det nya PowerToys-projektet, säger Microsoft:

Inspirerad av Windows 95-eran PowerToys-projektet ger den här omstart kraftanvändare sätt att pressa ut mer effektivitet ur Windows 10-skalet och anpassa det för individuella arbetsflöden. Den första förhandsgranskningen av dessa verktyg och motsvarande källkod släpps sommaren 2019.

För närvarande finns det tio andra verktyg som övervägs, och du uppmanas att engagera dig, lägga fram förslag om vilka som bör hanteras först och erbjuda all hjälp du kan. Den nuvarande uppsättningen idéer är:

    Fullfönsterhanterare inklusive specifika layouter för dockning och avdockning av bärbara datorer Tangentbordsgenvägshanterare Win + R-ersättning Bättre alt + flik inklusive webbläsarflikintegrering och sökning av appar som körs Batterispårare Batchfil omnamn Snabb upplösningsbyten i aktivitetsfältet Mushändelser utan fokus Cmd (eller PS eller Bash) härifrån Innehållsmenyn filsökning

Du kan ta reda på mer och hålla reda på hur projektet fortskrider på PowerToys-sidan på GitHub.

0 Shares