Praktisk Apple iPhone 5C-recension: den modemedvetna smarttelefonen

0 Shares

Vi har ofta klagat på bristen på metall i Samsungs flaggskeppssmartphones. Det är en av anledningarna till att vi så älskar HTC One. Men iPhone 5C visar att “plast” inte behöver vara synonymt med “billig”.

IPhone 5C: s glansiga, hårdbelagda polykarbonatskal känns underbart i handen. Den är solid och blank – nästan hal – med imponerande tekniska toleranser som gör att knapparna känns som en del av skalet i ett stycke. Den är faktiskt tjockare och lite tyngre än den aluminiumklädda 5S, men är mer omfattande och robust för den. Stålunderramen hjälper förmodligen till det.

Det finns fem färger tillgängliga – vitt, rosa, grönt, blått och gult – och de har alla en viss charm (den blåa är nog vår favorit. Nej, grön). Precis som iPod Mini revolutionerade iPod-linjen genom att införa färgfärger, kommer iPhone-erbjudandet nästan säkert att få en popularitetsuppgång från de livfulla nyanser som finns här.

Men det går inte att komma ifrån det faktum att 5C: erna också ser lite leksaklika ut. Dessa kurviga telefoner är inte utformade för att tas in i kraftmöten med chefer med BlackBerry Q10s och HTC Ones (i svart, natch) – om du slår en rosa iPhone 5C på bordet får du en kreativ, en kommunist, ett barn eller alla tre. Se till att du förbereder några vissnande retorter innan du sprider ut.

Kiselväskorna är också lite splittrande: vi tycker att telefonerna ser bättre ut utan dem, även med de här hålen runt baksidan, men kanske behöver den glansiga ytan på 5C det skydd som dessa fodral ger. Eller kanske är vi bara för gamla för dem.

0 Shares