Praktisk recension: Samsung Galaxy Note 3

0 Shares

Kommer du ihåg när Samsung gjorde skärmen på Galaxy S4 större än S3 utan att öka bredden? Tja, Not 3 gör ett liknande jobb med att genera förra årets Not 2 på ramfronten genom att nästan förvisa gränsen runt den massiva skärmen på 5,7 tum helt. Startknappen och kapacitiva multitaskingsknappar sitter kvar vid basen på panelen.

Men det är inte så mycket av ett spel av spot skillnaden runt baksidan. Samsung har verkligen lyssnat på stön av billig plast – det finns strimmig metall på sidorna och en sydd konstläder på baksidan, vilket ger en överraskande taktil effekt vi inte är vana vid när vi tappar smartphones. Det är ett intressant drag och i handen är det inte så konstig en blandning som du kanske tror.

I ljusare färger skriker det inte maskulinitet, kom ihåg – mer förmånlig DFS-soffa – så Samsung kan ha varit klokt att erbjuda en ‘klassisk’ slät yta utöver de olika konstläderna för att hålla Note 3: s överklagande så bred som möjligt.

Annars är nyheterna alla positiva. Smal på bara 8,3 mm, robust och tillräckligt lätt vid 168 g, det är ett fall av samma men bättre när det gäller byggnad. Det går inte att komma runt det faktum att det här är en stor telefon – men om det är det du är ute efter är den så snygg en stor telefon som du hittar.

0 Shares