Premium-metall Galaxy S5 med en 2K-skärm kan trots allt vara på väg

0 Shares

Långt tillbaka innan Samsung Galaxy S5 avslöjades officiellt på MWC i februari, fanns det ihållande rykten om en annan mer premium-telefon som skulle släppas bredvid den.

Men Galaxy S5 avslöjade kom och gick, och det nämndes inte mer om en kraftfullare premiumenhet. Tills nu.

Ett riktmärke från GFXBench för en enhet som heter G906S har dykt upp online, och dess specifikationer är verkligen imponerande.

En 5,2-tums QHD 2K 2560 x 1440-skärm, Qualcomms mest kraftfulla processor – Snapdragon 805 – en 15 MP bakre kamera och 3 GB RAM-minne gör att det finns en Android-fläkt.

Det befintliga Galaxy S5-modellnumret är G900, så det tar inte mycket att anta att detta mystiska kraftpaket på något sätt är kopplat till antingen en S5-variant eller en nyare modell helt och hållet.

LÄS MER: Samsung Galaxy S5 praktisk översyn

Medan vi kunde titta på tidiga specifikationer för Galaxy Note 4, är det osannolikt att Samsung skulle krympa Note 3-skärmen ner till 5,2 tum, eftersom det inte skulle vara tillräckligt för att skilja Note phablet-märket från andra 5-smartphones.

Det finns inget i riktmärkesspecifikationerna som tyder på att enheten kommer att tillverkas av premiummaterial som metall eller glas, men baserat på tidigare rykten som matchar dessa specifikationer förväntar vi oss att den har en bättre byggnad än någon annan Samsung-enhet som hittills släppts .

Medan Samsungs VD JK Shin utåt har förnekat att det finns en överlägsen S5-liknande enhet, har företaget uppenbarligen något på gång som det inte är villigt att dela med världen just nu.

Vi kommer att hålla ett noggrant öga på mer omnämnande av en annan Samsung-supertelefon, så håll dig uppdaterad.

LÄS MER: Samsung Galaxy S5 förhandsvisning – specifikationer, pris, släppdatum

[GSM Arena]

0 Shares