Prenumerationsspelstjänsten Apple Arcade lanseras nästa vecka

0 Shares

Apple Arcade

Apple Arcade lanserades torsdagen den 19 september och är iPhone-tillverkarens nya spelabonnemangstjänst. Dubbade Netflix för spel, det kommer att sätta tillbaka prenumeranter $ 4,99 (eller £ 4,99) varje månad och ge obegränsad tillgång till ett bibliotek med spel.

Apple Arcade är kompatibel med iPhone, iPad, Mac och Apple TV, och vid lanseringen finns mer än 100 spel tillgängliga via tjänsten, och många av dessa kommer att vara exklusiva. Tjänsten kommer att konkurrera med Google Play Pass när den så småningom startar.

Se även:

Viktigt är att Apple Arcade och de spel som finns tillgängliga via det är fria från både annonser och köp i appar, och det finns en månads gratis testperiod tillgänglig så att du kan se om allt du kan äta spelprenumerationen är för dig eller inte. Apple säger att det kommer att vara möjligt att dela ett abonnemang med upp till sex familjemedlemmar genom Family Sharing, och påpekar att alla spel kommer att kunna spelas offline.

Phil Schiller, senior vice president för global marknadsföring på Apple, säger:

Vi är så glada att kunna lansera Apple Arcade i App Store. Ett samlat urval av över 100 nya och exklusiva spel från många av de mest innovativa spelutvecklarna i världen är det perfekta komplementet till App Stores befintliga massiva spelkatalog. Vi tror att kunder i alla åldrar kommer att vara glada över att en enda prenumeration ger hela familjen obegränsad tillgång till hela katalogen med fantastiska Apple Arcade-spel, allt utan några annonser eller ytterligare inköp, samtidigt som man vet att varje spel måste uppfylla Apples höga integritetsstandarder.

Apple delade information om några av de spel som kommer att finnas tillgängliga vid lanseringen:

Ballistisk baseboll från Gameloft, är ett actionfylld arkadbasebollspel som fångar den intensiva striden mellan kanna och smet i live-mot-huvud-multiplayer-matcher.

ChuChu raket! Universum exploderar när Sega lanserar den älskade ChuChus i ett universum av konstiga och underbara planeter med över 100 sinnesböjande pussel. I Gå ut ur Gungeon från Devolver måste spelare undkomma ett kollapsande helvete-fängelsehål eftersom alltmer farliga hinder och motståndare står i deras väg.

På land från Finji, är ett post-apokalyptiskt bilresaäventyr där spelare bekämpar farliga varelser, räddar strandade resenärer och söker efter leveranser för att överleva.

PAC-MAN PARTY ROYALE från Bandai Namco, är en helt ny arkadupplevelse med ett 4-spelars Battle Mode där den sista PAC-MAN-stan vinner. I Projektion: Första ljuset från Blowfish följer spelarna äventyren från Greta, en tjej som lever i en mytologisk skuggdockvärld när hon ger sig ut på en resa med självupplysning, hjälpt av legendariska hjältar från forntida kulturer på vägen. I Rayman Mini från Ubisoft har Rayman reducerats till storleken på en myra! Spelare använder insekter, svampar och växter för att springa genom världen så snabbt som möjligt eller försöka om och om igen för att uppnå den perfekta poängen. I Shantae och de sju sirenerna från WayForward utforskar spelare en stor nedsänkt stad och slåss mot de sju sirenerna i Half-Genies mest spännande äventyr hittills.

Skate City från Snowman ger liv åt hjärtat och själen på skridskoåkning med multi-touch-kontroller när stadsgator blir den ultimata skridskolekplatsen. I Lömsk Sasquatch från RAC7 lever spelare livet på en Sasquatch och gör vanliga, vardagliga Sasquatch-saker som att smyga sig i förklädnad, plundra kylare och picknickkorgar, spela golf och mer.

Steven Universe: Släpp lös ljuset är ett originellt Cartoon Network-spel, medskrivet av Rebecca Sugar, där spelare väljer sina favoritkaraktärer, väljer vilka ädelstenar som är i deras parti, låser upp fantastiska nya förmågor och utrustar alternativa dräkter i det ultimata mobila rollspel (RPG).

Super Impossible Road från Rogue Games, är ett futuristiskt, höghastighetsracingspel där spelare behärskar hårnålen slår på banor som vrider och spolar över vackra galaktiska bakgrunder.

Bradwells konspiration från Bossa, är en vackert stiliserad konspirationsäventyrshriller med en humoristisk twist. I Den förtrollade världen från Noodlecake, spelare hjälper en ung älva att sammanföra en magisk värld sönderriven av mörka krafter.

Olika dagsliv från Square Enix, är ett helt nytt RPG från skaparna av Bravely Default och Octopath Traveler. År 211 under den kejserliga eran utforskar spelare en nyupptäckt kontinent medan de lever livet till fullo i staden Erebia.

Medan Apple visar lanseringsdatumet den 19 september är det bara lanseringen för iOS. Stöd för den nya iPadOS och tvOS kommer den 30 september, med macOS Catalina-stöd kommer någon gång i oktober.

0 Shares