Project Ara modulära telefon använder elektropermanenta magneter för att hålla bitarna på plats

0 Shares

Förmodligen mest spännande är det geniala sätt på vilket Ara-komponenter passar telefonens kropp: elektropermanenta magneter. När komponenterna har skjutits på plats låser en kort elektricitetsstöt (kontrolleras av en app) dem in och de kommer inte ut förrän användaren vill att de ska – strömmen krävs bara för att låsa dem på plats initialt, så även om ditt telefonbatteri går sönder, de tappar inte. Detta innebär också att Ara-telefoner inte behöver ett yttre fodral för att förhindra att de olika delarna faller ut.

Vi får också en kort glimt av tre Ara-prototypkroppar: en 2 x 5-kaklad minitelefon, en 3 x 6 mediummodell (troligen det vanliga Ara-skalet) och en stor phablet-esque 4 x 7 kropp. Ju större dessa modeller är, desto fler moduler kan fästas – till exempel kan 4 x 7 karosserie rymma upp till nio moduler – men även den lilla rymmer sex.

Vi får veta ännu mer om Ara snart, eftersom Google har planerat den första Ara-utvecklarkonferensen någonsin den 15 april. Förvänta dig mer intressanta avslöjanden då.

LÄS MER: Modulära smarttelefoner är byggstenarna för ett tekniskt shambles

0 Shares