Project Ara-utvecklarpaketet avslöjar mer modulära telefonhemligheter, inklusive stöd för flera batterier

0 Shares

Som föreslagits av Ara introduktionsvideon som vi såg förra veckan kommer det att finnas tre storlekar av Endo, med de större ramarna som stöder fler moduler. Varje Endo har en central “ryggrad” som inte kan korsas av en modul, men förutom det kan du placera dem nästan var som helst. Dokumentet nämner moduler för batterier, Wi-Fi, laddare, skärmar, högtalare, kameror och till och med en värmekamera (tänk Rovdjur syn). Det kan till och med finnas moduler som sträcker sig långt förbi Endos gränser, till exempel en pulsoximeter (används för att mäta syrenivåer i blodomloppet).

LÄS MER: Project Ara modulära telefon använder elektropermanenta magneter för att hålla bitar på plats

Där Endos har ledigt modulutrymme kommer användare att kunna skriva ut distansmoduler i 3D för att fylla luckorna. Du kommer också att kunna anpassa Ara-skalen fullständigt innan du köper dem och låta dem 3D-tryckas till en ”konsumentnivå” av en tredje part.

När du har köpt din Endo kan du beställa nya delar online (Google Play Store är den troliga källan).

Denna nya information är inte exakt överraskande, men det är en bekräftelse på vad vi hade hoppats på: en modulär telefon som verkligen är flexibel, helt anpassningsbar och sannolikt inte kommer att kollapsa i föråldring inom ett eller två år.

Google håller sin första utvecklarkonferens för Project Ara nästa vecka, den 15 april – och vi kommer nästan säkert att ta reda på ännu mer om dess potential då. Håll dig uppdaterad.

[Google via Gizmodo]

0 Shares