Project Latte kunde se Android-appstöd komma till Windows 10

0 Shares

Android på smartphone

Efter att ha redan omfamnat Linux med WSL 2 (Windows Subsystem för Linux), ser Microsoft ut att göra detsamma med Android. Företaget sägs arbeta med ett projekt som gör det möjligt att köra Android-appar i Windows 10.

Ankomsten av ett nytt delsystem i Windows 10 är något som kommer att välkomnas av Android-fans som vill njuta av mobilappar på skrivbordet. Medan Microsoft ännu inte har bekräftat sina planer kan Project Latte se dagens ljus så sent som 2021.

Se även:

Virtualiseringssystemet kommer – enligt rapporter – att göra det möjligt att köra Android-appar inom Windows 10. Förslaget är att Microsoft vill göra det möjligt för utvecklare att konvertera Android-appar till MSIX-paket som kan tryckas genom Microsoft Store. .

Det här är inte första gången Microsoft experimenterar med att föra Android-appar till Windows 10, men den här gången verkar det vara ett mer avrundat tillvägagångssätt. Din telefon-app gör det redan möjligt att strömma appar från Samsung-telefoner till Windows 10, men Project Latte skulle öppna upp denna möjlighet för ett mycket bredare utbud av telefoner.

Medan ankomsten av Android-appar i Windows är något som skulle välkomnas med öppna armar, finns det hinder att övervinna. Det är till exempel extremt osannolikt att Google skulle tillåta Microsoft att använda Play Store, så det är fråga om distribution. Det är också frågan om hur många appar som är mogna för övergången till Windows.

Bildkredit: tystbitar / Shutterstock

0 Shares