Protester från Apple och Microsoft innebär att det inte finns någon geväremoji

0 Shares

inga gevär

Med den ostoppbara tillväxten av chattappar som Facebook Messenger, WhatsApp och liknande har emoji blivit ett otroligt fenomen. Unicode Consortium kommer att publicera Unicode 9.0 spec i morgon, och det verkar som om invändningar från Apple och Microsoft innebär att vi inte kommer att se en geväremoji inkluderad.

Ingripandet är något överraskande men ändå inte helt oväntat. Med det stora antalet högprofilerade massskott som i Orlando har debatten om vapen kommit fram igen och emojis censur är kanske inte helt oväntat. Men samtidigt finns det redan en pistolemoji och det finns inte – ännu – kräver att den ska tas bort.

Planen hade varit att introducera geväret som en del av en serie emoji som hänför sig till vintersport men det fanns motstånd mot detta. Apples invändningar har stoppat emoji i sina spår, enligt en rapport från Buzzfeed. En medlem av Unicode-konsortiet citeras: “Jag hörde Apple tala om det och även Microsoft”.

Interventionen och det efterföljande beslutet var en sista minuten-sak, och det betyder att gevärspersonalen fortfarande kommer att ingå i Unicode 9.0, men bara som svartvita bilder. Emojipedia förklarar:

[Modern Pentathlon and Sporting Rifle] kommer inte att rekommenderas för emoji-presentation av leverantörer när den slutliga versionen av Unicode 9 släpps nästa månad.

På grund av det sena skedet att dessa togs bort; de faktiska tecknen kommer fortfarande att kodas (med samma kodpunkter som används i beta av Unicode 9), men bara som piktogram. Resultatet blir att dessa sannolikt inte kommer att visas i färg eller visas på emoji-tangentbord.

gevär-emoji

Pistolemoji är ett intressant exempel. Det ingår i en mycket igenkännlig form på många plattformar, men Microsoft har valt att implementera det som en leksakliknande laserpistol. Detta är något som indikerar företagets något konservativa karaktär och dess ovilja att verka kontroversiell. Apples pistolemoji är dock en revolver, och detta gör geväret invändningar lite konstig.

Fotokredit: Yuliyan Velchev / Shutterstock

0 Shares