PSA: Google avbryter tyst NFC Smart Unlock utan förklaring

0 Shares

google-search-smartphone

Android-användare har långsamt upptäckt att Google har dödat NFC Smart Unlock. Funktionen, som gör det möjligt att låsa upp en telefon med en NFC-enhet som en ring eller armband, har avbrutits utan förklaring.

Tidigare i månaden började Android-användare att skicka meddelanden på Googles Issue Tracker-webbplats, vilket tyder på att funktionen inte längre var tillgänglig för dem. Tre veckor senare har Google äntligen svarat, vilket indikerar att NFC Smart Unlock har upphört.

Se även:

Det är inte bara irritation över att funktionen har dödats, utan att den gjordes utan varning och utan förklaring. Det verkar som att även Google-anställda inte visste vad som började med. Som svar på användarfrågor och klagomål för ett par dagar sedan sa en: “Vi har delat detta med vårt teknikteam och kommer att uppdatera problemet med mer information när det blir tillgängligt.”

En dag senare, igår, kom samma Googler tillbaka för att säga:

Status: kommer inte att fixa (avsedd beteende)

SmartLock NFC-funktionen har upphört att gälla för nya användare. Om du inte existerar NFC-användare döljs alternativet.

Naturligtvis var människor mindre imponerade av detta svar, och det fanns krav – som fortfarande är obesvarade – för mer information. Ett svar lyder:

Kan vi få en förklaring till varför detta tyst togs bort utan att arbeta runt? Jag är en av de människor som har en subdermal nfc-tagg och använder den hundratals gånger om dagen för att låsa upp min telefon. Genom att ta bort detta tvingar du mig i princip att byta telefon, installera systemuppdateringar och så småningom skjuta mig bort från Android-plattformen när säkerhetsuppdateringar inte längre finns tillgängliga på min enhet.

Om avhandlingar av någon anledning måste det tas bort framöver, bra. Men inkludera ett alternativ (säg i utvecklaralternativ) för att återaktivera det.

Det finns också en mycket aktiv tråd på Reddit där många missnöjda Android-användare låter.

Bildkredit: Siarhei Dzmitryienka / Shutterstock

0 Shares