PSA: Microsoft Edge Legacy-stöd slutar idag

0 Shares

Den ursprungliga Microsoft Edge-webbläsaren var inte dålig, den var bara inte klar. Microsoft har inte alltid tagit de bästa besluten när det gäller Windows 10 (vem kan glömma de mörka dagarna när mjukvarugiganten “uppgraderade” Windows 7-maskiner till det nya operativsystemet utan användarens samtycke), men antar Chromium-motorn för en helt ny version av Edge var en av dess smartaste drag.

Den nya Chromium-webbläsaren är en enorm förbättring, vilket är lika bra som från och med idag slutar Microsoft att stödja sin föregångare, nu kallad Edge Legacy.

SE ÄVEN: Microsoft Edge 89 kommer med förbättrad webbläsarprestanda, vertikala flikar och mer

Microsoft Edge Team säger:

Vår nya moderna webbläsare, Microsoft Edge, debuterade för över ett år sedan och finns idag på hundratals miljoner enheter. I augusti förra året meddelade vi att supporten för Microsoft Edge Legacy-stationära applikationer skulle avslutas den 9 mars 2021 som en del av denna övergång till nya Microsoft Edge. Idag avslutas Microsoft Edge Legacy-datorprogrammet officiellt och det kommer inte längre att få framtida säkerhetsuppdateringar.

Dessutom meddelade vi att den nu out-of-support Microsoft Edge Legacy-skrivbordsapplikationen kommer att tas bort och ersättas med nya Microsoft Edge när kunderna tillämpar den kumulativa månadsvisa Windows 10-uppdateringen i april (eller “B” -version). För mer information och en FAQ, se vårt meddelande blogginlägg.

Om du inte redan har bytt till den “nya” Chromium Edge (eller har gjort omkopplaren åt dig) är det här en bra tid att göra det. Medan slutet på stödet för Edge Legacy är ett stort incitament, är ankomsten av Microsoft Edge 89 förmodligen en ännu större eftersom den ger förbättrad webbläsarprestanda, vertikala flikar och mer.

0 Shares