Rapportera: LTE Apple Watch är på väg i år

0 Shares

apple-watch-iphone

En av begränsningarna – om du vill klassificera den som sådan – för Apple Watch är att den måste kopplas ihop med en iPhone. Men detta kan vara på väg att förändras.

Enligt en Bloomberg-rapport förbereder Apple sig för att lansera en ny LTE-version av sin smartklocka senare på året. Detta kommer att eliminera behovet av att äga en iPhone och göra det möjligt för ägare att ansluta direkt till internet med sin klocka. Företaget sägs redan ha samtal med mobilleverantörer i USA och Europa om en kommande LTE Apple Watch (eller Apple Watch-serie 3).

Kravet på en iPhone har funnits sedan lanseringen av Apple Watch redan 2015. Även om det är tekniskt möjligt att använda klockan utan en iPhone är det för närvarande en så begränsad upplevelse att det gör det nästan meningslöst. Men om Bloombergs rapport är korrekt kommer LTE Apple Watch att vara med oss ​​i slutet av året och kommer att kunna gå online oberoende av en telefon.

Intel sägs tillhandahålla LTE-chips, och uppkopplingen från iPhone skulle nästan säkert bidra till att öka Apple Watch-försäljningen. Apple har ännu inte publicerat några försäljningssiffror för sin bärbara, men Tim Cook har sagt att det är den bästsäljande smartklockan i världen. Men smartklockor är fortfarande något av en nischprodukt, och Apple kommer förstås vara angelägna om att göra vad de kan för att öka Apple Watchs överklagande – vilket gör den till en fristående enhet verkar som en perfekt utgångspunkt.

Vad som kommer att vara ett bekymmer är dock batteriets livslängd. I sin nuvarande bundna form sparas Apple Watch mycket hårt arbete genom att ladda ner uppgifter till en iPhone. Detta kommer inte att vara möjligt med en oparad LTE Apple Watch, och det är helt klart något som Apple oroar sig för. Företaget hade enligt uppgift arbetat för att släppa en LTE-smartklocka förra året, men problem med batteritid leder till en försening.

Apple kommer att lansera iPhone 8 i september, och det är möjligt att vi hör mer om inte bara watchOS 4 utan även Apple Watch LTE.

Bildkredit: DM-studio / Shutterstock

0 Shares