Riktlinjer för läckande servicekvalificering visar hur Apple beslutar om att reparera eller byta ut iPhones

0 Shares

Trasigt vitt iphone-exponeringsglas på trä

Vilka är chanserna att få en ny iPhone om din telefon utvecklar något slags fel? Om du tar en skadad eller besvärlig iPhone till en Apple-butik får du veta att du är berättigad till reparation, eller så går du ut med en helt ny telefon. Ett nyligen läckt dokument visar hur Apple bestämmer vilken behandling du får.

Ett dokument som kallas “Visual / Mechanical Inspection Guide” har läckt ut till Dropbox och det visar hur Apples tekniker väljer att erbjuda reparation i garantin, reparation utanför garantin eller en ersättningstelefon.

Från och med mars i år hänvisar VMI – som det är känt för tekniker – till iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7 och 7 Plus, och det avslöjar precis vad som gör att en handenhet inte är berättigad till reparation eller utbyte. Vad täcks inte av? iPhoner som har manipulerats med, de som har batterier som inte är från Apple och de som har drabbats av så katastrofala skador att de “förstörs eller tvingas separeras i flera delar.”

På tal med Business Insider sa en Apple-detaljist om VMI: “Vi har en sådan för alla produkterna. Används mer för fysisk inspektion och hur man bestämmer kostnaden för skador. Det är i princip hälften av utbildningen för iPhone-tekniker. “

apple-vmi

En annan tekniker sa: “[They’re] något vi använder, men vi hänvisar inte till det så ofta om vi inte får något udda problem. Vi kan normalt välja onormala problem utan att använda det. “

Dokumentet avslöjar att även om de flesta kosmetiska skador, som dings, repor och scuffs, inte är berättigade till reparation, är det en enda hårfäste.

Bildkredit: deyangeorgiev2 / depositphotos

0 Shares