Så här aktiverar du Ultimate Performance-kraftplan i Windows 10

0 Shares

Windows 10 erbjuder ett antal kraftplaner du kan byta till, beroende på dina behov. ‘Balanserad’ är det rekommenderade valet, men om du har ett avancerat system och verkligen vill få ut mesta möjliga av det är det värt att aktivera Ultimate Performance-kraftplanen.

Denna plan är verkligen utformad för arbetsstationer, men spelare och videoredigerare kommer också att dra nytta av den. Det är troligtvis inte tillgängligt att helt enkelt byta till på din dator, men du kan aktivera det med det här enkla hacket.

SE ÄVEN:

För det första bör vi ange att Ultimate Performance Power Plan är utformad för avancerade stationära system. Medan du kan aktivera det på en anständig bärbar dator är det inte riktigt tillrådligt eftersom det kan äta batteriets livslängd som ingen verksamhet.

För det andra måste du köra minst Windows 10 version 1803. Förutsatt att du är det, följ dessa steg:

Öppna Inställningar> System> Ström och vila och klicka på Ytterligare ströminställningar länk.

Under Välj att anpassa en kraftplan, expandera alternativet som säger Ytterligare ströminställningar. Med tur bör du se Ultimate Performance listad, men om inte, oroa dig inte, det är enkelt att lägga till det.

Högerklicka på Start-menyn och klicka på Windows Powershell (Admin). I rutan som öppnas skriver du (eller kopierar och klistrar in) följande och trycker på enter:

powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61

Gå tillbaka till skärmen för energialternativ och upprepa stegen. Nu ska Ultimate Performance visas och kan aktivera det.

Du kan anpassa planen ytterligare, beroende på dina krav.

Om du vill inaktivera den nya planen, gå tillbaka till listan över energialternativ och välj ett annat val.

Fotokredit: Alfa Fotostudio / Shutterstock

0 Shares