Så här använder du den nya webbsurfunktionen över olika enheter i Windows 10 Fall Creators Update

0 Shares

Surfa över olika enheter

Nya Windows 10 Fall Creators Update Build 16251 rullar ut nu och medför många förändringar och några fantastiska nya funktioner, till exempel möjligheten att stänga av eller starta om din dator med Cortana röstkontroller.

Den utmärkta funktionen är dock webbsurfning över olika enheter som låter dig surfa på webben på en Android-telefon och sedan växla för att fortsätta surfa på samma webbplats på din Windows 10-dator. Så här använder du det.

För att komma igång är allt du behöver göra att gå till Inställningar> Telefon och länka din enhet där. Det här är ett säkerhetssteg som innebär att surfning du gör på din telefon bara kan fortsätta på den valda datorn.

När du har lagt till din telefon får du ett SMS-meddelande som gör att du kan installera den Android-app som krävs – “Microsoft Apps” – som behövs för att slutföra processen.

När du har gjort det surfar du på webben på din telefon och när du är redo att växla till din dator öppnar du Androids integrerade delningsfunktion och väljer “Fortsätt på PC”. Microsoft säger att du kan behöva klicka på “…” (eller mer) för att lägga till den här testappen till din delningsmeny.

Du måste sedan logga in med dina Microsoft-kontouppgifter (detta måste vara detsamma på din telefon och dator). Du blir tillfrågad om du vill “Fortsätt nu” eller “Fortsätt senare”. Om du väljer det förra öppnas webbplatsen på den länkade datorn. Om du väljer det senare istället kommer webbplatsen att visas under Action Center för att du ska få tillgång till när det passar dig.

länk Android-telefon

Om du inte har en Android-telefon, oroa dig inte – Microsoft säger att support för iPhone kommer “snart”.

Bildkredit: AnemStyle / Shutterstock

0 Shares