Så här återställer du NVRAM på MacBook Pro-modellerna i slutet av 2016

0 Shares

apple-macbookpro-2

Saker och ting kan gå fel med vilken dator som helst då och då, och att få saker tillbaka till det normala handlar ofta bara om att veta rätt trick. Med en Mac är återställning av NVRAM en snabb lösning för ett antal problem, och Apple har förändrat hur du gör detta med MacBook Pro-modellerna från slutet av 2016.

En av anledningarna till förändringen är att de senaste modellerna inte har startljudet, så att timing av önskade tangenttryckningar är lite annorlunda nu. Här är vad du behöver göra.

Tidigare var tricket att trycka på Command + Option + P + R efter startklockan och hålla den tills den lät igen. Nu, snarare än att vänta på en ljudkön, handlar den initiala pressen verkligen om att göra det så fort du kan, och att veta hur länge tangenterna ska hållas kräver lite klockövervakning.

Apple förklarar hur man återställer NVRAM på MacBook Pro-modellerna i slutet av 2016:

Följ dessa steg för att återställa din Mac-dators NVRAM om du har en MacBook Pro (15-tums, slutet av 2016), MacBook Pro (13-tums, slutet av 2016, fyra Thunderbolt-portar) eller MacBook Pro (13-tums, slutet av 2016, Två Thunderbolt-portar).

    Stäng av din Mac. Hitta Command (⌘), Option, P och R på tangentbordet. Slå på din Mac. Tryck och håll ner Command-Option-PR-tangenterna direkt efter att du slår på din Mac. Håll ned dessa tangenter i minst 20 sekunder för att säkerställa att din Mac slutför processen korrekt. Släpp knapparna.

Efter att du har återställt NVRAM kan du behöva konfigurera om inställningarna för högtalarvolym, skärmupplösning, start av diskval och tidszoninformation.

0 Shares