Så här åtgärdar du det saknade Store-problemet i Windows 10 Build 17110

0 Shares

Strax efter att Microsoft släppte den senaste förhandsversionen av Windows 10 till Insiders på den snabba ringen började rapporter komma att butiken saknades för ett antal användare.

Problemet var inte ett av de som listades i de kända problemen, och Microsoft meddelade att det undersökte. Om du är på nybyggnaden och butiken saknas för dig finns det nu en lösning du kan prova.

SE ÄVEN: Microsoft släpper Windows 10 Spring Creators Update (Redstone 4) Build 17110 för snabb ring

Jason Howard, Senior Program Manager på Windows Insider Engineering Team, har detaljerat en fix för användarna att prova. Innan vi kommer till lösningen bör vi ange att det kanske inte fungerar för alla. Det har faktiskt inte fungerat för Howard själv.

Han noterar att du inte bör försöka göra en återställning av Store-applikationen eftersom detta “av misstag tar bort alla synliga spår av applikationen från din dator. Detta är inte en effektiv lösning och kan göra scenariot svårare att återhämta sig från (TBD ). “

Lösningen att försöka är som följer:

    Starta om din enhet Öppna Powershell (med Admin-behörigheter) Klistra in i följande kommando:
    Get-AppXPackage * WindowsStore * -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$ ($ _. InstallLocation) AppXManifest.xml”}

    Starta om enheten Store ska nu fungera

Bildkredit: Agenturfotografin / Shutterstock

0 Shares