Så här avbryter du e-post i Gmail för Android

0 Shares

Vector brevlåda

Möjligheten att “avskicka” e-postmeddelanden har kommit till Gmail för Android – åtminstone för vissa människor. Funktionen är redan tillgänglig på iOS och på webbversionen av Gmail, men nu upptäcker vissa Android-användare att de också har alternativet tillgängligt på sina telefoner.

Google har inte gjort någon form av tillkännagivande om lanseringen av funktionen, och det verkar som om det kan vara en serveruppdatering snarare än en ny version av appen. Men om du är en av de lyckliga, så här använder du det här praktiska alternativet.

Se även:

Det är viktigt att notera att borttagandet av e-postmeddelanden är ganska begränsat och – strängt taget – det gör inte exakt vad det står på burken. I stället för att göra det möjligt för dig att återkalla ett skickat e-postmeddelande från mottagarens inkorg, introducerar Ångra skicka egentligen bara en liten fördröjning innan e-postmeddelandet lämnar ditt konto. Detta ger dig en chans att ändra dig vad du just har skrivit så att du kan gå tillbaka och redigera det eller ta bort meddelandet helt.

Utbyggnaden till Android-användare märktes av Android Police, och det verkar som att alternativet endast är tillgängligt i version 8.7 av appen – även om inte alla användare med den här versionen har det ännu. En kraftstängning av appen sägs ibland hjälpa till att göra alternativet.

Det finns inga inställningar som du behöver konfigurera för att få funktionen att fungera; antingen har du det eller inte. Om du gör det, när du skickar ett meddelande, får du ett meddelande längst ned på skärmen att e-postmeddelandet har “skickats” och ger dig några sekunder att ångra åtgärden. Om du trycker på Ångra skickas inte meddelandet och du tas tillbaka till ett utkast för redigering eller radering.

Se även: Macrovector / Shutterstock

0 Shares