Så här blockerar du Windows 10 maj 2020-uppdateringen

0 Shares

Uppdateringen av Windows 10 maj 2020, även kallad Windows 10 version 2004, kommer att börja lanseras till användarna inom kort.

Som vanligt kommer det att vara en stegvis lansering så att inte alla kommer att erbjudas det direkt – det kan gå månader innan den når din maskin. Men om tidigare större uppdateringar är något att gå med, bör du undvika att installera det ett tag ändå, eftersom dessa versioner vanligtvis kommer med problem och det kan vara mer besvär än det är värt.

SE ÄVEN:

Om du inte vill ha det – och hej, låt oss vara ärliga och vänta lite längre bara för att vara säker är inte ett dåligt drag – du kan blockera det på ett par sätt, beroende på vilken version av Windows 10 du kör för närvarande.

För att se vilken version du har, skriv Winver i Windows-sökrutan och tryck på Enter. Om du har en nyare version – Build 1903 eller 1909 – är det enkelt att blockera uppdateringen eftersom den inte kommer att skickas till dig automatiskt. Du måste faktiskt klicka på en länk för att hämta nedladdningen. Vill du inte ha uppdateringen? Klicka inte på länken.

Om du kör en äldre version av Windows 10 – 1803 eller 1809 – måste du blockera uppdateringen.

Om du har Windows 10 Pro, gå till Start> Inställningar> Uppdatering och säkerhet. Klicka på Avancerade alternativ.

Du kan pausa uppdateringar här och även ändra filialens beredskapsnivå.

Hemanvändare har inte denna lyx och kan antingen använda ett verktyg från tredje part för att blockera uppdateringen eller uppgradera till Pro. Vi kör för närvarande ett erbjudande där du kan ta en kopia av Pro för bara $ 39,99 – 80 procent rabatt – vilket gör livet mycket lättare när det gäller att blockera funktionsuppdateringar.

Fotokredit: Dean Drobot / Shutterstock

0 Shares