Så här blockerar du Windows 10 maj 2021-uppdateringen

0 Shares

Windows 10 maj 2021-uppdateringen, alias Windows 10 21H1, börjar rulla ut för användare nu.

Som vanligt kommer det att vara en stegvis lansering så att inte alla kommer att erbjudas det direkt – det kan gå månader innan den når din maskin. Men om tidigare större uppdateringar är något att gå med, bör du undvika att installera det ett tag ändå, eftersom dessa versioner vanligtvis kommer med problem och det kan vara mer besvär än det är värt.

SE ÄVEN: Här är alla kända problem med Windows 10 maj 2021 Update (21H1)

Om du inte vill ha det – och hej, låt oss vara ärliga och vänta lite längre bara för att vara säker är inte ett dåligt drag – du kan pausa det.

För närvarande rullar den bara ut till användare som kör Windows 10 2004 eller senare. Du kan kontrollera vilken version du har genom att skriva Winver i Windows-sökrutan och trycker på Enter.

För närvarande måste du välja att installera uppdateringen om den är tillgänglig. Vill du inte ha uppdateringen? Klicka inte på länken.

Du kan också pausa uppdateringen (och andra) i upp till 35 dagar. Gå till Start> Inställningar> Uppdatering och säkerhet. Klicka på Avancerade alternativ. Använd listrutan för att ställa in hur länge uppdateringarna ska pausas.

SE ÄVEN: Spara över 50% på en Windows 10 OEM-licens – uppgradera din dator idag!

Alternativt kan du blockera Windows 10-uppdateringar med tredjepartsprogram som WuMgr.

Fotokredit: Dean Drobot / Shutterstock

0 Shares