Så här får du en längre tidsram för att ta bort Windows 10-funktionsuppdateringar

0 Shares

Windows 10 - Gör bra saker

När du installerar en funktionsuppdatering för Windows 10 – till exempel Windows 10 October 2020 Update (20H2) – till exempel, ger Microsoft dig inte mycket tid att ändra dig och avinstallera den. Om du bestämmer dig för att du inte gillar ändringarna med en funktionsuppdatering har du bara tio dagar på dig att enkelt ta bort den utan att behöva gå igenom en säkerhetskopia.

Det kanske inte bara är det faktum att du inte gillar ändringar som har gjorts i hur Windows 10 fungerar. Det har varit många uppdateringar av operativsystemet som har varit problematiska och buggiga, men Microsoft ger dig fortfarande bara 10 korta dagar att gå tillbaka till din tidigare version av Windows 10. Men det finns ett sätt att få mer tid att leka med.

Se även:

Medan du inte har tur att hitta ett sätt att öka avinstallationsperioden om du går på jakt genom inställningarna för Windows 10, finns det ett kommandoradsverktyg som kan hjälpa dig – specifikt verktyget Deployment Image Service and Management. Med det här verktyget kan du öka avinstallationsfönstret till hela 60 dagar, vilket ger dig två månader på dig att testa en funktionsuppdatering samtidigt som du behåller möjligheten att enkelt rulla tillbaka.

För att öka gränsen från tio dagar, använd följande steg:

    Klicka på Start-knappen och skriv cmd

    Klicka på på höger sida av Start-menyn Kör som administratör

    Skriv DISM / Online / Set-OSUninstallWindow / Value: 60 vid kommandotolken och tryck på Stiga på (du kan faktiskt ange valfritt nummer mellan 2 och 60)

I framtiden bör du installera en funktionsuppdatering som du ändrar dig om – kanske du vill avinstallera den tills ett visst fel har åtgärdats – bara gå till inställningar > Uppdatering och säkerhet > Återhämtning och klicka på Komma igång knappen under Gå tillbaka till den tidigare versionen av Windows 10 rubrik.

Bildkredit: Lazaros Papandreou / Shutterstock

0 Shares