Så här får du startmenyn för Windows 7 i Windows 10

0 Shares

Windows 7-klistermärke

Start-menyn har utvecklats enormt sedan den först introducerades i Windows 95. Även om många av de förändringar som har införts genom åren har välkomnats är detta inte fallet för alla.

Du kanske mycket väl använder Windows 10, men du kanske längtar efter Start-menyn som fanns i Windows 7. Det finns inget behov av att hacka ditt system eller tillgripa att använda virtualiseringsprogramvara för att köra ett gammalt operativsystem. 7-stil Start-menyn i Windows 10 – du kan även anpassa Start-knappen. Här är hur.

Se även:

För att få ett stänk av Start-menynostalgi på skrivbordet måste du ta en kopia av Open Shell. Detta gratisprogram var tidigare känt som Classic Shell och – som det ursprungliga namnet antyder – ger det dig ett sätt att gå tillbaka i tiden.

Du kan ladda ner Open Shell från GitHub och sedan köra igenom installationen på vanligt sätt, även om vi rekommenderar att du inaktiverar alternativen Classic Explorer och Classic IE.

Öppna skalet

När programmet startar får du ett urval av Start-menystilar samt möjlighet att ersätta standardknappen Start med en bild du väljer.

Open Shell innehåller olika andra inställningar som du kan tippa med, så ha kul att utforska!

Bildkredit: 360b / Shutterstock

0 Shares