Så här får du tillgång till din Android-telefon från Windows 10 med Microsofts Your Phone-app

0 Shares

Din telefonapp

Utan ett eget mobilt operativsystem gör Microsoft mer för iOS- och Android-användare än någonsin tidigare. Ett exempel på detta är Your Phone-appen som gör det möjligt att se dina Android-telefons foton på din dator, samt att se och skicka textmeddelanden från Windows 10. Microsoft har också lovat att möjliggöra en spännande app. speglingsfunktion.

Så länge du har uppgraderat till Windows 10 oktober 2018-uppdateringen har appen Your Phone redan installerats på din dator. Här tittar vi på det här praktiska verktyget och visar hur du kommer igång med det.

Se även:

Din telefon är en app som kommer att växa över tiden, och för närvarande är det bara text- och fotofunktioner som är tillgängliga för Android-användare. Samma alternativ kommer till iPhone, men för närvarande fokuserar Microsoft på Android.

Microsoft förklarar:

Att pausa en uppgift på din dator för att svara på en text eller avisering på din telefon kan omedelbart bryta fokus och ta dig ur ditt flöde. Din telefonapp ger omedelbar åtkomst till dina texter och foton från din Android-telefon direkt på din dator, så att du kan vara produktiv och behålla ditt fokus.

I en tweet om appen Din telefon visar Microsoft hur din Android-telefon kan användas från Windows 10:

Företaget delade också en video som lyfter fram hur appen gör det möjligt att få åtkomst till texter och foton på din telefon distraheringsfritt:

Om du gillar appens utseende, använd stegen nedan för att komma igång med den:

    Slå upp din telefon-app på din dator via Start-menyn. Klick Komma igång och logga sedan in på ditt Microsoft-konto när du uppmanas att göra det. Klicka på Länk telefon knapp, ange ditt mobilnummer och tryck Skicka. Du bör få ett SMS med en länk till appen Your Phone Companion i Google Play. Tryck på länken och installera den. Starta appen på din telefon och logga in på ditt Microsoft-konto. När du ser ett meddelande som frågar “Tillåt att den här telefonen ansluter till appen Din telefon på [computer name]? “, tryck på Tillåta. Tryck på i appen Your Phone Companion Fortsätta följd av Fortsätta och tryck sedan på Tillåta för att konfigurera alla nödvändiga behörigheter.

När allt detta är gjort bör du se ett meddelande på din telefon om att du är ansluten till din dator och du är redo att börja använda appen på din dator.

För närvarande är din telefon lite begränsad, men det finns mer att komma. Du kan använda appen för att visa telefonens foton och textmeddelanden på din dator. Klick Se foton och du kan börja bläddra bland de foton du tagit nyligen – du kan klicka på ett foto för att öppna det, eller högerklicka för att kopiera eller dela via snabbmenyn.

Under fotoknappen till vänster hittar du en genväg till Meddelanden. Klicka på detta, följt av Se texter, och du blir ombedd att skicka ett meddelande till din telefon för att konfigurera nödvändiga behörigheter om du inte redan har gjort det. Förutom att bläddra igenom dina senaste meddelanden – men inte alla – kan du också klicka på Nytt meddelande för att skicka texter från din dator. Det här är inte ett gratis sätt att skicka texter – du kommer fortfarande att debiteras som vanligt, eller så kommer texterna att dras från din medföljande månatliga ersättning – men det kan säkert vara mycket lättare att skriva meddelanden på ett rätt tangentbord.

0 Shares