Så här får du tillgång till urklippshistoriken i Windows 10 så att du kan klistra in flera objekt

0 Shares

Kopiera klistra in tangenter

Det finns många användbara tangentbordsgenvägar som kan göra ditt dators liv enklare, men Ctrl + C och Ctrl + V för att kopiera och klistra in via urklipp är utan tvekan det mest användbara. Men du kan väl känna att Windows 10: s inbyggda verktyg saknas lite – vad sägs om möjligheten att lagra flera objekt på Urklipp? Vad sägs om att synkronisera urklipp mellan enheter? Möjligheten att hålla saker på Urklipp permanent?

Det här är faktiskt alternativ som redan finns i Windows 10! Av någon anledning har Microsoft valt att inte bara ha inaktiverat det som standard, utan också misslyckats med att annonsera om dess existens. Så här aktiverar du urklippshistoriken och hur du använder den.

Se även:

Efter att ha nyligen skrivit om kommande ändringar i Windows 10: s urklipp, påpekade en läsare historikfunktionen som jag hade helt och hållet glömd existerade. När jag tittade tillbaka genom mina arkiv upptäckte jag att jag hade skrivit om funktionen för en tidning för mer än ett och ett halvt år sedan – och sedan till synes raderade den från mitt sinne. Det kan väl vara så att du har glömt bort det eller inte visste om det alls; använd följande guide för att få den igång.

Den enda förutsättningen är att du har åtminstone Windows 10 oktober 2018 Update installerat – och jag hoppas verkligen att du gör det!

    Öppna inställningar från Start-menyn och klicka Systemet

    Klicka på Urklipp avsnitt till vänster Aktivera växlingen under Urklippshistorik

    Om du vill ha tillgång till urklippsinnehåll mellan datorer, aktivera Synkronisera mellan enheter växla också (och se anteckningen i slutet av artikeln).

Och det är allt som finns i det. Du kan kopiera text, bilder och andra objekt till Urklipp på samma sätt som du alltid har – tryck bara Ctrl + C (eller Ctrl + X att klippa snarare än att kopiera). Skillnaden när du har aktiverat urklippshistoriken är att när du trycker på Ctrl + C för andra gången ersätts inte det första objektet du kopierade. Om du trycker på Ctrl + V, det sista du kopierade klistras in, men genom att trycka på Vinna + V du kan komma åt urklippshistoriken.

Den här flytande panelen visar en lista över alla objekt du har kopierat och du kan klistra in någon av dem genom att helt enkelt klicka på den. Det finns ytterligare alternativ om du klickar på bredvid en post. Från undermenyn som visas kan du radera enskilda objekt, rensa urklipp helt eller fästa något som du planerar att klistra in mer än en gång. Det sista alternativet är praktiskt för kodavsnitt som du brukar återanvända och andra textstycken som du vanligtvis skriver mycket, till exempel din adress. Fästa objekt kommer att finnas kvar på Urklipp även om du rensar resten av innehållet.

Ett sista alternativ som är värt att nämna avser urklippssynkronisering. När du aktiverar den här inställningen kan du välja mellan att synkronisera allt (Synkronisera automatiskt text som jag kopierar), eller bara de objekt som du anger (Synkronisera aldrig text som jag kopierar automatiskt). Med det senare alternativet valt kan du välja enskilda objekt att synkronisera genom att klicka på bredvid en post följt av Synkronisera alternativ.

Specialerbjudande!

Vanligtvis är uppgradering från Windows 10 Home till Windows 10 Pro ganska dyr. Men vi har en hel del åt dig: skaffa en Windows 10 Pro-licensnyckel för en dator för bara 39,99 $ / 39,99 £, vilket sparar massiva 80 procent av MSRP.

Bildkredit: Sielan / Shutterstock

0 Shares