Så här fixar du problem med batteridränering i Google Play Services

0 Shares

Google Play Services-appen är nyckeln till Googles värld som innehåller alla appar och spel från Google Play. I grund och botten är det en kärnsystemapp, så du kan förvänta dig någon form av google play-tjänster batteriet tappar, men för många människor går det obegränsat. Till skillnad från andra appar är Google Play Services oföränderligt inställt på alternativet “Ingen optimering” i batterioptimeringsmenyn.Så här fixar du problem med batteridränering i Google Play Services

Så här fixar du problem med batteridränering i Google Play Services

Nu behöver du inte oroa dig för det här. Lyckligtvis finns det några lösningar som du kan använda för att åtgärda problemet med Google Play-tjänster som dränerar batteriproblem. Låt oss förstå hur du kan göra detta:

Läs också: – Hur man tjänar Free Google Play-kredit

1. Uppdatera Google Play Services till den senaste versionen

Om du har märkt Google Play Services batteriförbrukningsfel för första gången kan det bero på en föråldrad version. I så fall måste du uppdatera dina Google Play-tjänster till den senaste versionen. Så här kan du göra detta:

För det första, gå till Playstore och tryck på sökrutan. Sök efter “Google Play Services” och klicka sedan på den. När du har klickat på visas alternativet “uppdatering”, klicka på det och sedan startas uppdateringsprocessen.Så här fixar du problem med batteridränering i Google Play Services
När processen är klar använder du den senaste versionen av Google Play Services.

2. Google Play-tjänster tömmer batteriet på grund av flera konton?

Ibland tappar Googles tjänster batteri eftersom du kanske är ansluten till många Google-konton. Till exempel, om du är en person som inte vill blanda sitt personliga liv och arbetsliv, kommer du att göra flera konton på en enda enhet. Då tappar Google Play-tjänsterna ditt batteri för att hantera flera Google-konton.

Läs också: – Bästa Android-appar som inte finns i Google Play Store

3. Upplever Google synkroniseringsfel?

Synkronisering är processen för att ansluta Google-appar med sina egna servrar för de senaste uppdateringarna. Det kan orsaka fel när Google försöker synkronisera data och information, men de kan inte.

Problem med dina data kan orsaka detta problem. För att lösa problemet kan du försöka lägga till dina Google-konton igen, men innan du gör det måste du alltid inaktivera internetanslutningen i en minut och sedan slå på den igen.

Läs också: – Bästa batterisparappar för Android

4. Tappar det batteriet på grund av din GPS?

När en app behöver din plats begär den via Google Play Services och sedan får Play Services informationen från din GPS-enhet. Om du inte är medveten om att GPS tappar mycket batteri och eftersom Google Play-tjänster underlättar det kan det tyckas att det tar mycket batteritid. För att spara batteritid behöver du bara följa stegen nedan:

Först och främst, gå till inställningsmenyn och hitta Google Play Services. När du väl har hittat det, klickar du bara på det och det visar dig detaljerad information. Bläddra nu ner för att hitta platsalternativet och tryck sedan på det. Sedan hittar du tre alternativ, varav ett är energisparläge. Detta läge skulle inte använda GPS för att hämta din plats och därmed kommer det att hjälpa dig att spara batteritid.

Slutgiltiga tankar

Det är allt! Det här är de möjliga lösningarna som du kan försöka lösa problem med batteriet i Google Play Services. Jag hoppas att det här inlägget hjälpte dig att lösa problemet när Googles servicebatteri fortsätter att rinna ut. Om det här inlägget hjälpte dig att lösa problemet, vänligen dela det med dina vänner, familj och kollegor. Om du har några tvivel eller frågor är du välkommen att ställa oss i kommentarsektionen nedan.

0 Shares