Så här frigör du diskutrymme efter installation av Windows 10 maj 2020-uppdatering

0 Shares

Lila Windows 10-låda

Med Windows 10 maj 2020-uppdatering nu tillgänglig, skyndar många människor att installera den. Vi vet redan att uppdateringen innehåller olika buggar och problem, men även om du har haft en problemfri installation kan du bli förvånad över hur mycket diskutrymme du har tappat bort.

Detta gäller särskilt för alla med en SSD, som tenderar att vara mindre, men det finns steg du kan ta för att kräva tillbaka detta utrymme och frigöra flera gigabyte. Här är vad du behöver veta.

Se även:

Windows 10-uppdateringar gör inte alltid ett bra jobb med att städa efter sig själva, men tack och lov finns det olika verktyg inbyggda i operativsystemet som kan hjälpa dig att ta hand om saker manuellt. Den första av dessa är Diskrensning:

  Klicka på Start-knappen, skriv Diskrensning och klicka på genvägen till appen Klicka Rensa upp systemfiler och vänta tills ditt system analyseras Bläddra igenom listan över filer som kan raderas, välj allt du är glad att bli av med – se upp för Tidigare Windows-installation (er) alternativ i synnerhet Klicka OK och vänta på att saneringen är klar

Det finns andra sätt att städa efter installationen av Windows 10 maj 2020-uppdateringen, inklusive användning av Storage Sense:

  Öppna inställningar och gå till Systemet

  Klicka på Lagring länk till vänster och klicka sedan på Konfigurera Storage Sense eller kör den nu

  I Free upp utrymme nu markera rutan märkt Ta bort tidigare versioner av Windows och klicka sedan på Städa nu.

Ett annat alternativ är att använda den temporära filrensningsfunktionen i lagringsinställningar:

  Öppna inställningar och gå till Systemet

  Klicka på Lagring länk till vänster och klicka sedan på Tillfälliga filer

  Precis som med diskrensning kan du sedan välja olika typer av filer att ta bort, inklusive Tidigare Windows-installationer, genom att helt enkelt markera relevanta rutor Klicka på med dina val Ta bort filer

Ta bort tidigare Windows-installationer

Du kan väl upptäcka att du, som du kan se ovan, kan frigöra tiotals gigabyte.

Bildkredit: Friemann / Shutterstock

0 Shares