Så här hittar du och använder det kostnadsfria skärminspelningsverktyget i Windows 10

0 Shares

Xbox Game Bar skärminspelare

När du behöver ta en skärmdump kan du bara trycka på Print Screen eller använda Windows 10: s klippverktyg. Men vad sägs om du vill spela in en video på skrivbordet?

Det kan förvåna dig att lära dig att Window 10 har ett skärminspelningsverktyg inbyggt. Av någon anledning har Microsoft valt att inte göra så mycket krångel om det, men för människor som vet är det ett otroligt användbart verktyg. Läs vidare för att lära dig hemligheten!

Se även:

Om du tittar igenom Start-menyn hittar du ingen referens till en skärminspelare. Du saknar det inte … det är helt enkelt inte där. Det beror på att i stället för att göra skärminspelaren till en fristående app inkluderade Microsoft den som en funktion i Xbox Game Bar i Windows 10.

Du behöver inte vara spelare eller äga en Xbox för att använda Xbox Game Bar, och om du har letat efter en gratis, lättanvänd skärminspelare, är det väl värt att titta om det uppfyller dina behov.

Gå till Xbox Game Bar genom att trycka på Windows-tangent och G samtidigt eller genom att hitta den i Start-menyn. Spelfältet visas mitt på skärmen högst upp, och du kommer antagligen att upptäcka att det förutom själva huvudfältet finns andra fönster som är synliga, till exempel Performance och Xbox Social – men vi är intresserade av Fångstfönstret (om du inte kan se detta klickar du bara på den andra knappen i huvudfältet).

Du kan starta en inspelning genom att klicka på inspelningsknappen (cirkeln) och inspelningen fortsätter tills du trycker på Stopp i den flytande panelen som visas under inspelning. Alternativt kan du starta en inspelning när som helst genom att trycka på Windows-tangent, Alt och R samtidigt, vilket eliminerar behovet av att starta Xbox Game Bar först. Dina inspelningar sparas i MP4-format och kan nås från avsnittet Galleri i spelfältet eller i undermappen Video> Captures i din användarmapp.

Det är värt att notera att Xbox Game Bar inte spelar in allt som du ser på din skärm. Eftersom det är utformat för att fånga bilder av spel kommer det bara att fånga innehållet i ett enda fönster och det spelar inte bara in skrivbordet.

0 Shares