Så här inaktiverar du reserverat lagringsutrymme i Windows 10

0 Shares

Windows 10 reserverad lagring

Om du har uppgraderat till Windows 10 version 1903 – eller Windows 10 19H1 som du kanske vet det – kommer du att upptäcka att en del av hårddisken har avsatts tack vare det nya alternativet “reserverad lagring”.

Microsoft introducerade denna lagringsreserv (som det också kallas) för att “säkerställa korrekt prestanda och framgångsrika uppdateringar av din enhet”, men inte alla är glada över det. Du kanske har lite ledigt diskutrymme eller kanske bara vill ha kontroll över hur din hårddisk används – läs i så fall för att ta reda på hur du inaktiverar reserverat lagringsutrymme.

Se även:

Bara hur mycket utrymme Windows 10 avsätter varierar ganska mycket från en dator till en annan. För vissa människor är det cirka 2,5 GB, medan det för andra är 7 GB eller ännu mer. Du kan kontrollera hur mycket utrymme du tappar genom att gå till inställningar > Systemet > Lagringoch klicka sedan på Visa fler kategorier följd av System & reserverat.

Medan du kan se hur mycket hårddiskutrymme som reserveras av Windows, kommer du att märka att det inte finns något sätt att ändra eller inaktivera funktionen. Microsoft förklarar att du kan minska storleken på reserverad lagring genom att minska antalet valfria funktioner och språk du har installerat. Vad det inte säger dig är dock att genom att gräva i registret kan du inaktivera det helt. Här är vad du behöver göra:

    tryck på Windows-tangent och R skriv samtidigt regedit och tryck Stiga på. Navigera till i registerredigeraren HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion ReserveManager. Dubbelklicka på ShippedWithReserves och ställ in dess värde till 0. Avsluta registerredigeraren.

Om du någonsin bestämmer att du vill aktivera funktionen igen, ändrar du bara nyckelvärdet till 1.

0 Shares